Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председнику синдиката Општине Раковица Весни Џидић Савић, економисти са лиценцом инспектора и звањем саветника, са 22 године радног стажа, угасили су радно место и преместили је да ради на улици, само зато што није члан Српске напредне странке.

     Тиме су прекршили пет закона у време ванредног стања, а на њено радно место поставили су запосленог који не испуњава услове. Покушај гашења синдиката, одмазда, мобинг, уништење политички неподобних или шта, пита се Џидић Савић.

– Радим у Градској општини Раковица 22 године. Економиста сам са 15-годишњим стажом у инспекцији. Имам и инспекторску лиценцу. Уједно сам председник Самосталног синдиката који је до 2014. био једини синдикат у општини. Нисам била члан ниједне странке за две деценије рада. Професионално сам под сваком влашћу радила свој посао, никада кажњавана, само награђивана – рекла је она на почетку разговора за Директно.рс, а потом објаснила како су заправо кренули проблеми и шиканирање.

– Проблеми крећу 2014. године уценама и претњама запосленим колегама да се ишчлане и учлане у нови, такозвани Независни синдикат, састављен само од чланова СНС-а, где је председник члан општинског одбора СНС и начелник скупштинских послова чувени Марко Јањић, познат као човек који је цепао транспаренте и насртао на окупљене када је било суђење „Небојша Стефановић против уредника НИН-а“.

Све што се дешавало од пре шест година до данас, каже она, стаће у велику тужбу за мобинг, јер су је, како тврди, вређали на националној основи, пошто је мешавина српско-црногорско-далматинско-турског порекло. Акценат су, каже она, стављали на „турско сироче нађено у шуми без родитеља“. Мобингована је и пословно, а пакао креће од оснивања Странке слободе и правде Раковица, септембра прошле године.

– Од тада су ме званично уписали као да не постојим. На синдикалне дописе не одговарају и за синдикални рад ме минирају. Колегама шире најгоре лажи о мени, говоре им да ме се клоне и да ће због дружења са мном имати проблеме – каже госпођа Џидић Савић.

Правилник о систематизацији радних места донет је 6. марта. Три дана касније се нашао на огласној табли, али све то без тражења мишљења самосталног синдиката како је по закону предвиђено. Тиме је предвиђено гашење места председника синдиката, а уместо два извршитеља, према новој систематизацији је само један.

– Као председник синдиката 11. марта сам уложила жалбу на начин израде систематизације и навела тачке закона које се крше начином израде и гашења радног места председнику синдиката. По жалби нису одговорили. Скинули су систематизацију са огласне табле 16. марта, а два дана касније уручили су ми решење које ступа на снагу 1. марта, иако је куцано 6. у месецу. Решење се односило на радно место послова безбедности деце при основним школама. То је радно место на улици, ван зграде општине, деградирајуће, предвиђено за једноставније послове. Без контакта са запосленима, у две смене – описује Весна и додаје да су на месту извршитеља оставили некомпетентног колегу, са две године искуства, иако је потребно три године.

– Прекршили су мноштво закона и то за време ванредног стања. Притом и школе не раде. Целу општину и све запослене су ангажовали, а мене усмено шаљу кући и говоре ми да не долазим. Наравно да сам то тражила написмено, нисам добила, а на посао идем. Седим сама на спрату инспекције – каже она и закључује:

– Наравно да иза свега Милосав Миличковић, незванични председник општине и његова освета за снимак са Видиковачке пијаце Марка Бастаћа, мене и осталих из опозиције јер му је у сопственој централи странке спочитавано моје политичко ангажовање у Странци слободе и правде, као и за фамозни снимак.

[ngg src=“galleries“ ids=“200″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Извор: Директно.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: