Српски Покрет Двери - Лого
Search

У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

Владајући режим се определио да више не одговара на питања новинара који нису под контролом. Тако на конференцијама за медије председника СНС Александра Вучића више нема слободног постављања питања, док је министар Небојша Стефановић истовремено рекао да више неће одговарати на питања о „Крушику“. Исти је случај и са мојим постављеним питањима на досадашњим конференцијама за медије у овом серијалу „Криминални кругови“. Поред свих до сада поменутих актера који чине политичку мафију у Србији, ћуте и надлежне државне институције које би требало да реагују:

  1. Министар полиције Небојша Стефановић ћути о свом куму батинашу Горану Папићу и не дозвољава да МУП одговори на захтев за добијање информације од јавног значаја о завршеној средњој школи и факултету Горана Папића, „чуда од полицајца“ који је за четири године без икакве полицијске школе напредовао до заменика начелника СБПОК-а. Такође, нема одговора докле је стигао дисциплински поступак против Горана Папића и Томислава Антонијевића, и шта је утврдила истрага Сектора за унутрашњу контролу МУП-а у вези са поменутом двојицом и случајем злоупотребе службених овлашћења и пребијања Дејана Пејовића из Београда 22. октобра 2019. године у Заплањској улици у Београду? Поставља се питање зашто МУП и надлежни тужилац нису подигли кривичну пријаву против Горана Папића због насилничког понашања и бруталног пребијања Дејана Пејовића већ је то жртва морала сама да учини? Данас постављамо ново питање: да ли је истина да је Горан Папић власник стана у нелегално надзиданом поткровљу у новој згради у Прешевској 40 на Звездари од 160 квадрата у вредности од 200.000 евра и може ли да докаже порекло ове имовине и да ли је платио порез на имовину?
  1. Нема одговора нити од једног надлежног дела МУП-а на мој допис да као народни посланик и носилац јавног овлашћења извршим контролу над тајним надзором грађана које се врши у посебним одељењима УКП.
  2. Загорка Доловац, републички јавни тужилац, и Младен Ненадић, тужилац за организовани криминал, и даље не покрећу истрагу и не дају налог за хапшење Бранка и Небојше Стефановића због афере „Крушик“ и ћуте о криминалу и корупцији у врху власти. Нема одговора на питање шта у то време радник „Телеком Србија“ Бранко Стефановић, отац министра полиције, ради 2017. године у радно време у државној фабрици наменске индустрије „Крушик“ у Ваљеву као члан делегације приватне фирме која тргује оружјем?
  3. Сузана Васиљевић, Ивица Дачић и Александар Вучић ћуте о сада већ несумњиво аутентичном писму Сузане Васиљевић Ивици Дачићу из 2010. у коме Сузана Васиљевић, садашњи Вучићев саветник, каже да Дачићева познаница и „бивша проститутка води кадровску политику у МУП-у“ и цитира речи Ивице Дачића који каже да је „МУП грозна институција и да прави људи због шљама не могу да дођу до изражаја“. Ради доказа о аутентичности овог писма Сузане Васиљевић, пошто сами актери нису спремни да то потврде, прилажем фотографију из службене евиденције МУП-а са електронске преписке Сузане Васиљевић која ово писмо шаље три пута Бранку Лазаревићу на корекције 5. јула 2010. године, што се и сада може проверити у архиви МУП-а где постоје три верзије писма.

Једини одговор који сам до сада добио је твит народног посланика СНС Владимира Ђукановића који је јавно објавио тужбу Југослава Петковића, у своје време сувласника дневног листа „Правда“ заједно са Немањом Стефановићем, рођеним братом Небојше Стефановића, а данас СНС директора „Југоимпорт СДПР“, против мене јер сам га навео као члана политичке мафије, а да ту тужбу ја као тужени још увек нисам ни добио. Ђукановић је истовремено и противзаконито објавио јавно моју адресу становања, као што су СНС ботови истог дана јавно објавили адресу становања Маринике Тепић, што сматрам директном претњом обома и нашим породицама. Али, неће нас ућуткати да говоримо о криминалу и корупцији у врху власти.

На крају обавештавамо јавност да смо народни посланици Двери др Драган Весовић, мр Иван Костић, Марија Јањушевић и ја данас упутили званичан допис Министарству просвете у коме захтевамо да надлежни просветни органи покрену процес преиспитивања докторских дисертација Небојше Стефановића и Јоргованке Табаковић, заменика председника СНС. Наиме, постоји основана сумња да су и ово двоје, попут Синише Малог, министра финансија, учинили кривично дело из члана 198 Кривичног законика – повреда моралних и имовинских права аутора и да су њихови докторски радови плагијати. Ако су три најближа сарадника председника Вучића лопови – онда и председник не може бити бољи, тако да је смена свих њих али и одговорност председника лично – једино решење свих ових афера које се свакога дана умножавају.

Криминални кругови 11 – Писмо Сузане Васиљевић Ивици Дачићу као слика Вучићеве власти

Криминални кругови 11 – Писмо Сузане Васиљевић Ивици Дачићу као слика Вучићеве власти

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: