Паничари са власти да се склоне у страну!

     С обзиром да је уредбом Владе Србије укинута Народна скупштина и противуставно уведено ванредно стање заборавили смо и да постоји Народна Скупштина као најважнија државна институција. Ни један закон нити друга важнија државна одлука не може бити донета без потврде Скупштине. То важи и за нови пакет мера за подршку привреди и грађанству. Предложени финансијски пакет Владе, који је заправо један велики ребаланс буџета, не може да донесе Влада без Скупштине. Једини овлашћени државни орган за доношење таквих мера је Народна скупштина Републике Србије. Бројни парламенти света су заседали у претходним данима и усвајали своја програмска решења за санирање негативних економских последица пандемије, али то није случај у Србији јер је извршна власт код нас брутално укинула Парламент. Ово је класичан државни удар и крајње недемократски акт којим се продубљује лични режим и диктатура у нашој земљи.       

Што се тиче узнемирујуће поруке власти коју су грађани синоћ добили путем СМС-а – сматрам да је то недопустив начин за комуникацију са јавношћу и да само додатно подиже панику. Паника нам у овом часу никако није потребна. Они на власти који су прешли пут од најсмешнијег вируса до полицијског часа од 24 сата дневно треба да се повуку у страну, а односе са јавношћу препусте стручњацима. Нема разлога да већи број доктора који имају много посла губи време на конференције за медије. Довољно је да је увек један од њих ту и да пружи све потребне информације на један смирен и озбиљан начин. Тако ћемо стећи имунитет на ширење панике и нећемо бити узнемирени порукама власти више него што је реална брига сваког грађанина Србије. У том смислу, посебно је лековито одсуство председника СНС који спада у највеће паничаре и коме треба забранити јавно појављивање у ово време, без обзира што знамо колико му је важна предизборна кампања о којој једино мисли и чиме се бави чак и у овим ванредним околностима.

Позивам све грађане да поштују прописане мере физичког дистанцирања и друге савете од стране здравствених радника и сигуран сам да ћемо се изборити са овом заразном болешћу.

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери