Српски Покрет Двери - Лого
Search

Затварањем пијаца широм Србије на отвореном простору, Влада РС и ресорно министарство онемогућило је продају сезонског воћа, поврћа и других пољопривредних производа, а на другој страни омогућили су несметан рад хипермаркета и других продавница у затвореном.       

     Потпуно одсуство осећаја за српског сељака и апсолутно бахаћење, власт је показала и тиме што у свом предлогу економских мера намењених привреди и грађанима, пољопривредни произвођачи су изопштени.

Електронско пријављивање ради добијања дозволе кретања пољопривредника мимо „полицијског часа“ је потпуно нефункционално.

Да би се стекао привид бриге за српске сељаке, министар пољопривреде Бранислав Недимовић, инспирисан утицајем дигиталне премијерке, дошао је до „спасоносног“ решења увођењем „електронске“ пијаце! План му је да увеже  произвођаче, превознике и потрошаче.

Овај начин продаје постоји годинама уназад у штампаним медијима и на друштвеним мрежама, функционише одлично на релацији произвођач – трговац, док директна трговина између произвођача и потрошача функционише врло слабо, јер овакав облик трговине пролази кроз низ проблема.

Овим путем желим да питам „генија“ Недимовића:

Ово је само неколико питања на основу којих можемо закључити да овакав вид „помоћи“ пољопривредним произвођачима је нејасан и недовољан.

Предлажемо да се пијаце отворе уз појачан надзор и редукован рад уз пуно поштовање прописаних мера. Министру Недимовићу, уколико жели да иде у корак са техником и електроником, предлажем да Влада купи неколико дронова којима би се вршило третирање урбаних делова градова дезинфикационим средствима у циљу спречавања ширења Корона вируса.

И на крају, српска пољопривреда захтева озбиљно вођење и спровођење аграрне политике.

 

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: