Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери, слушајући лекарске препоруке и савете својих епископа, предлаже да се верницима одлуком Кризног штаба омогући да присуствују богослужењима на Васкрс на отвореном простору и уз поштовање физичке удаљености.

     Истог дана када су неокомунисти у Црној Гори ухапсили Митрополита Амфилохија, и у Србији су се огласили њихови истомишљеници на челу са Вулиновим Покретом социјалиста и Чанковом Лигом социјалдемократа Војводине и другима којима Црква и национални идентитет ништа не значе, али су зато задржали старокомунистичку мржњу према свему што је црквено. Славиша Мићановић, шеф свих Вучићевих плаћених ботова на Интернету од народних пара, чак је назвао одлазак у Цркву за Васкрс – „прљавом работом“, чиме је увредио верска осећања апсолутне већине грађана Србије.

Припадници давно замрле идеологије безбожништва и богоборства не смеју да забораве да се у Србији 85 посто становника изјашњавају као православни верници.

Подсећамо Новосађане Вулина и Чанка да је јуче управо Владика новосадски и бачки г. Иринеј изјавио да би власт морала да дозволи православним верницима да присуствују Васкршњим богослужењима на отвореном простору, уз поштовање свих прописаних мера. Баш као што је то дозвољено и у Грузији, Румунији, Бугарској, Мађарској, Чешкој и у већини епархија Руске православне Цркве (изузев Московске области), као и у већини држава Европе. Шта онда овде друго може бити спорно сем мржња према Богу и Цркви као реликт титоистичке свести у редовима ПС и ЛСВ?

Зашто се дозвољава људима са кућним љубимцима да излазе, пензионерима да се окупљају у супермаркетима, грађанима да пуне банке, продавнице и улице сваког дана, а верницима се ускраћује Уставом загарантовано право на одлазак у цркву? Свакако разлог није брига за здравље верника, јер сви они апсолутно поштују прописане државне превентивне мере приликом одлазака у храмове СПЦ широм Србије.

Кад су се Вулин, Чанак и комунисти последњи пут интересовали за Цркву храмови су рушени а свештеници убијани и понижавани, тако да у томе треба тражити разлоге њихове толико бурне реакције на захтев Српског покрета Двери да се за Васкршње празнике ублаже мере Кризног штаба и дозволи одлазак у храмове СПЦ за време богослужења, уз строго поштовање мера социјалног дистанцирања.

 

мр Иван Костић

Народни посланик и потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: