Српски Покрет Двери - Лого
Search

     У име ГрО Двери и у своје лично име позивам надлежне институције у Нишу да без одлагања покрену поступак да Клинички центар у Нишу, као и један од булевар у Нишу добију име по легендарном доктору Миодрагу Лазићу, српском ратном хирургу који је јуче пао на првој линији борбе са епидемијом корона вируса. Као и током ратних година, тако и сада када је његов мученички Ниш постао жариште епидемије, овај велики човек, доктор и ратник, наш др Лаза био је тамо где је најопасније и најтеже и уз оне којима је помоћ била најпотребнија.

     Као ретко када, осим у великим опасностима, Ниш је у јучерашњем, најтежем дану од почетка епидемије, био уједињен у болу због одласка у вечност Човека који је за живота ушао у легенду. Доктор Миодраг Лазић је заслужио да сви знају његово име и његове заслуге јер је након хиљада најтежих операција у најгорим замисливим ратним и епидемијским околностима остао да сведочи шта је Човек. Јуначки и племенити доктор Лазић је свесно жртвовао свој живот у борби са смртоносном епидемијом. О томе говори и његово потресно опроштајно писмо. Чувајући животе Нишлија, онда када су неки бежали од њих, др Лазић је отишао пред Милоша и све српске витезове остављајући нас да му се срдачно захвалимо и достојно одужимо у дане пред Васкрс.

     Његово ће име остати уписано у Књизи Вечности, а ми Нишлије имамо прилику да име др Миодрага Лазића, ратног хирурга, попут ордена, понесе Клинички центар у коме лекари и медицинско особље настављају да воде херојски прометејски рат са невидљивим непријатељем. Такође, име др Лазића треба да понесе и један од булевара у његовом Нишу.

„Благо оном ко довијека живи
Имао се рашта и родити“

Слава за вечност нашем херојском ратнику доктору Лазићу.

Проф. др Тамара Миленковић Керковић
Потпредседник Двери и председник ГрО Двери Ниш

Извор фотографије: juznevesti.com

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: