Српски Покрет Двери - Лого
Search

      Искуства у Европи и свету и код нас, су показала да је придржавање прописаних основних мера заштите – рукавице, маске и међусобна удаљеност – довољна да се заштитимо. Ово искуство и чињеница да су цене основних животних намирница у супермаркетима (углавном у страном власништву) вишеструко повећане, нас додатно уверава у бесмисленост одлуке о затварању пијаца у Чачку. Већ увелико осиромашени породични буџети додатно се преоптерећују ових дана преплаћивањем основних намирница на потпуно необузданом домаћем тржишту.

     Такође се треба подсетити бројних тескоба са којим се суочавају домаћи пољопривредници који највише испаштају због овакве неразумне одлуке.

     Стога, тражимо од Милуна Тодоровића да занемари своје приватне обавезе према страним послодавцима и под хитно укине ову одлуку, јер ће то помоћи свима – и пољопривредницима да преживе овај период и осталим грађанима који ће моћи да купе основне намирнице по нормалним ценама.

     Наравно, посета пијацама треба да буде могућа само уз поштовање прописаних мера заштите, а која се најчешће не поштују у супермаркетима. Овом одлуком маркети ће бити растерећени великих гужви, тако да је корист од укидања ове одлуке вишеструка.

     Такође, позивамо Чачане на још један облик међусобне помоћи – купујмо домаће, помозимо једни друге.

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак

Фото: komunalac.co.rs

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: