Српски Покрет Двери - Лого
Search

           Док министар пољопривреде Недимовић и командант Градског штаба за ванредне ситуације саопштавају да је епидемиолошка ситуација у Нишу повољнија, да се Хала затвара, а над  „короном“ проглашава победа, нишка Хитна помоћ добила је у понедељак 20. априла налог да читаву претходну ноћ и јутро развози кућама пацијенте из Хале „Чаир“ и Студентског дома. Који је разлог малтретирања пацијената којима је урађен само један тест, резултати саопштени након 24 сата, да би људе будили у поноћ и зору и експресно их транспортовали кућама?

     Чему оваква журба? Ово питање упућујемо др Зорану Радовановићу, в.д. директора Клиничког центра који се не оглашава упркос томе што је Ниш постао жариште епидемије. 
     Због чега је Кризном штабу потребна слика о томе да се број оболелих у Нишу смањује, па се 150 људи отпушта кућама на овај начин и без поштовања процедуре од најмање два тестирања?
     Од почетка пандемије КОВИД – 19 власт је прешла пун круг. Од смејања вирусу, до хистерије, застрашивања и претњама грађанима, увођења најдужег полицијског часа у Европи, а сада, до покушаја режирања победе над  вирусом. Разлог ове журбе је јасан, а то су избори који су расписани и потписи прикупљани у време почетка пандемије. Сада се власти, по цену живота и здравља грађана, жури да изборе  што пре спроведе, јер 3. јуна Народној скупштини Србије и Влади престаје мандат.
     Кризни штабови претворени су у пропагандну и предизборну машинерију власти.
Да није тако, Нишлије би свакодневно и правовремено биле обавештене како о броју оболелих, тако и о броју жртава у Нишу, имали би праве вести о стању у домовима у Блацу и Дољевцу, не би се данима само шапутало о броју заражених у Специјализованој психијатријској болници, Геријатријском центру или броју заражених у Мерошини, као и о томе да се заштитна одела у Хитној помоћи перу и суше, а да је од донације Нишког округа и Града, Хитна помоћ имала само једно санитетско возило, и то без медицинског  особља.
     За дуже од месец  дана живота у жаришту пандемије Нишлије су виделе много.
     Сада виде да не само политика већ и „струка“ њихове животе и здравље подређује интересима предизборне кампање.

ГрО Двери Ниш, Тамара Миленковић Керковић, потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: