Српски Покрет Двери - Лого
Search

Сматрамо да најављена помоћ од сто евра није равномерно распоређена и да ће деца највише трпети због тога.

Овај потез  Владе има два озбиљна пропуста због којих се ова уредба мора променити.

Први је непознавање социјалног статуса грађана Србије и потпуно одсуство разумевања и примене породичне политике, која је у овом тренутку најважнија. Не постоје никаква правила и меритуми по којима ће се делити новац.

Други је политизирање ванредног стања и тешке материјалне ситуације грађана, где се власт обраћа само својим највернијим гласачима, пензионерима. Они су за власт давно престали да буду најстарији суграђани, већ гласачко тело СНС-а. Остале грађане уцењују да свој глас продају за 100€, а исплата након избора.

Нове изјаве министра финансија Синише Малог, да пензионери добијају сигурно новац, а остали да се изјасне телефоном, само доказују свеопшту лажну политику коју СНС води и захтева хитну оставку човека који је ово изговорио.

Ми смо њима небитни. Шта је њихов циљ? Да спреме своје гласачко тело пред изборе, које на силу желе да организују и поново угрозе јавно здравље читаве нације, док ће сигурно разним махинацијама одбити већину грађана за помоћ. Ово је подло, чак и за ову власт, која је већ одавно изгубила разум.

Предлажемо да се уради детаљна социјална карта, да се сагледа реално стање сваког појединца и да се у помоћ укључе и деца, а не само пунолетни. Деца су оштећена, а посебно у породицама са троје, четворо и више деце где ће читава породица добити 100 или 200 евра.

 

Радош Пејовић

Члан Председништва Двери и

председник Савета Двери за породицу

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: