Српски Покрет Двери - Лого
Search

Да ли је могуће да је ванредно стање у Србији уведено само да Небојша Стефановић не би постао командант Републичког штаба за ванредне ситуације и руководио читавом кризом око нове заразне болести? Јасно је да корона вирус није у рангу јавне опасности по опстанак државе и народа, и да је уместо ванредног стања требало прогласити ванредну ситуацију прописану Законом о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама.

     Али, пошто ванредну ситуацију проглашава и укида Влада Републике Србије, на предлог Републичког штаба за ванредне ситуације, читава државна активност по овом питању онда нема никакве везе са председником државе, као што је то тренутно случај у многим другим земљама света. Како би онда Александар Вучић дошао до изражаја као „отац и спаситељ нације“? Како би ванредно стање и пандемију злоупотребио у предизборне сврхе? Како би остварио дечачке политичке снове да влада народом у затвору? Мислим да се у одговорима на ова питања крије и објашњење зашто није уведена ванредна ситуација.

Наиме, према поменутом Законом о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама (члан 42, став 1) командант Републичког штаба за ванредне ситуације је министар унутрашњих послова, а не лажни „врховни командант“, како полтрони нетачно ословљавају председника Републике! У том случају не би било правног основа да се председник државе појављује у било каквој активности у вези са овом ванредном ситуацијом.

За све државне мере које је требало прописати у оваквој ванредној ситуацији могао је да послужи Закон о заштити становништва од заразних болести, и ванредно стање је било апсолутно непотребно. Међутим, Александар Вучић није смео да дозволи да изгуби медијско свеприсуство, моћ и утицај и да сву власт, пажњу и славу преузме Небојша Стефановић. Да се то не би догодило, и да би Вучић остао Шеф, морао је бити прекршен Устав Републике Србије.

Сви знамо да Небојша Стефановић припада другом најмоћнијем криминалном клану у мафијашкој организацији која се крије под именом СНС и да се већ дуже време осамосталио од конкурентског клана браће Вучић. Такође је приметно да га за ових два месеца нигде нема и да је изопштен са режимских медија на којима се појављују само Вулин, Недимовић и Брнабић, као и нове звезде СНС у успону попут др Дарије Кисић Тепавчевић, др Горана Стевановића и др Зорана Гојковића.

Грађане Србије не мора толико да дотиче овај обрачун криминалних кругова унутар владајућег режима, али их итекако погађају последице као што су државни удар и рушење Устава, укидање Народне скупштине, тотални медијски мрак, кршење људских права, лични политички маркетинг председник СНС Србије по цену здравља становништва и злоупотреба ванредног стања у сврхе наставка предизборне кампање другим средствима.

Небојша Стефановић је израстао од „првог бота Београда“ до шефа једне од најбогатијих криминалних организација у Београду. То што је фалсификовао јавну исправу односно своју диплому основних факултетских студија које никада није завршио, само је прво кривично дело које је учинио. Његов криминални клан данас обрће милионе евра у трговини оружјем, некретнинама и угоститељству. Он је одавно требало да постане политичка прошлост и да његова будућност буде везана за дугу затворску казну. Међутим, на време се обезбедио чувајући место председника СНС у Београду и шефа Бироа за координацију свих служби безбедности у Србији, и са тих места може да уцењује чак и Александра Вучића који му тренутно не може ништа.

Да ли „врана врани очи још увек не вади“ или ће Небојша Стефановић с времена на време пустити одређене Вучићеве афере попут „Јовањице“ и трговине дрогом у јавност – видећемо.

Ових дана је Небојша Стефановић ангажован да спашава владајући режим од буке против тираније коју грађани масовно и громогласно производе сваке вечери у 20.05. Тако је као министар полиције дао налог припадницима Министарства унутрашњих послова да не реагују на кршење полицијског часа од стране плаћених СНС активиста који ноћима организују контрамитинге по крововима зграда у којима не живе у Београду. Јасно је да ове организоване партијске групе долазе са стране за време полицијског часа, доносе озвучење, бакље и ватромете, и праве инциденте у зградама угрожавајући безбедност станара, а да Полиција на то не реагује нити одговара на позиве грађана као што је остала нема и приликом рушења у Савамали. Ово је велика срамота за српску полицију и сигуран сам да апсолутна већина часних полицајаца то исто мисли и сматра недопустивим. Да бисмо поново вратили владавину закона, правду, ред и поредак у нашем друштву и држави морамо прво да склонимо оне који их крше у врху власти и који за то морају кривично да одговарају, без обзира ком криминалном клану у СНС припадају.

 

Извор: Директно

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: