Српски Покрет Двери - Лого
Search

Где је био Саша Радуловић када је Влада Србије кршила Устав и потписала антиуставни Бриселски споразум 2013. године?      

Поздрављамо модерни долазак колега из ДЈБ на позиције антиглобализма и суверенизма у последње време пошто то није била њихова идеологија приликом уласка у политику. То је једина исправна национална политика и радујемо се ширењу суверенистичког фронта.

Не сећамо се да је неко из Двери замерао Саши Радуловићу министарско учешће у издајничкој и колонијалној влади Ивице Дачића и Александра Вучића која је срушила Устав Србије и потписала антиуставни Бриселски споразум 2013. године, нити га питао где је тада био, а имало би основа за то. Од када је прешао у опозицију сматрали смо да је одабрао праву страну и да смо сада сарадници на општем добру. Једни смо од ретких који смо увек и у Народној скупштини и мимо ње имали коректан однос са колегама из ДЈБ, па и искуство заједничке сарадње на градским изборима у Београду. Зато не разумемо најновије хистеричне нападе на Двери из редова ДЈБ. Сматрамо да би требало да покажу мало више поштовања за све оне који неке од њихових новопронађених патриотских идеја заступају више од 20 година.         

Непрестано понављање напада на председника Двери Бошка Обрадовића који ових дана стижу са званичних адреса ДЈБ није нам јасно. Уз Сашу Радуловића, народни посланик Бошко Обрадовић био је међу првима у нашој јавности који је увођење ванредног стања назвао противуставним и дигао глас против укидања Народне скупштине (видети више видео обраћања у емисији „МОЈ СТАВ: ОБРАДОВИЋ“ или његов текст још од 22. марта, као и низ саопштења Правног тима на челу са адвокатом Мајом Митић на сајту Двери. Зашто сада оркестриран талас критика и све безобразнијих напада и клевета ДЈБ усмерава управо према Дверима и Бошку Обрадовићу? Ако је разлог томе повратак у политички живот, тражење медијског простора и нових бирача од стране новог/старог председника ДЈБ сматрамо да за то има и других и коректнијих начина од напада на најближе опозиционе колеге и сараднике, али можемо да поднесемо и овај мање частан. Ако ће ДЈБ нешто у свему овоме у овом тренутку да профитира – нека им је са срећом! Разумемо да би волели да буду „тата“ свима, али то просто није реално а и доста је било.        

Имамо много више сличности него разлика јер спадамо у антисистемске политичке организације и делимо одређене заједничке идеје о промени комплетног политичког система у Србији. По том основу пре треба да сарађујемо него да се сукобимо, али ДЈБ је изабрао ово друго. Ми у томе нећемо учествовати јер сматрамо да имамо истог противника и треба да се посветимо заједничкој борби против ове ненормалне власти, а не трвењима у опозицији.

Зато и пишемо ово јавно и искрено обраћање да би наш став сви знали. Не бисмо волели да Саша Радуловић заличи на Александра Вучића у чијој је Влади био и крене неким суманутим путем личних напада и обрачуна међу нама. То нам није потребно. Толико, и ни реч више убудуће – до слома актуелне власти, а онда у слободној Србији можемо да се расправљамо и сучељавамо наше политичке програме и стилове до миле воље.

 

Инфослужба Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: