Српски Покрет Двери - Лого
Search

Вечерас сам овде као народни посланик, заједно са колегама одборницима Двери у скупштини града Чачка и пријатељима, да искажемо наш бунт против актуелне власти. Доста нам је више њихових лажи, превара, манипулација и злоупотреба. Овде смо да проговоримо истину о стању у држави у којој тужилаштво, судство и полиција штите криминалце, лопове и хулигане, а прогањају и кажњавају поштене људе.

      Како другачије да назовемо ћутање полиције која већ неколико ноћи избегава да интервенише на позив грађана и не хапси хулигане који упадају по туђим зградама и пале бакље по крововима за време полицијског часа? Постављамо питање да ли су им партијске књижице СНС пропуснице за слободно кретање у полицијском часу и да ли им полиција пружа асистенцију да побегну са лица места?     

Овде смо као појединци, грађани и ово је наш лични чин побуне. Освојену слободу од 20,05 сваке вечери са наших прозора и балкона сада проширујемо и на наше улице и тргове. Зато ћемо најпре овде на централном градском тргу у Чачку стајати у протесту, а онда кренути у протесну шетњу централним градским улицама све до 20, 05 када ћемо се придружити грађанима у буци против тираније. На овом протесту и шетњи поштујемо мере физичког дистанцирања, носимо маске и придржавамо се других прописа против ширења пандемије, али устајемо против рушења Устава, противуставног увођења ванредног стања, укидања Народне скупштине, кршења људских права, даљег гашења слободе медија у Србији, као и против недемократских избора које власт планира на силу да организује у јуну.

Глас побуне и бука против диктатуре на овај начин допреће до сваког грађанина Чачка и Србије. Данас почињемо овај слободарски пут и нећемо стати док ова власт не падне и Србија поново не буде слободна. Намеравамо да ови протести трају сваке суботе као колоне бициклиста, возила или пешака у покрету који ће на тај начин стићи постепено до сваког дела нашег града, а онда и до свих наших села са истом поруком: „Време је. Будите се. Овако више не може. Морамо се побунити. Ово је наш град. Ово је наша држава. Нећемо да нам даље на челу државе буду лопови, издајници и криминалци“. И све тако док не дође до пуноће времена и зрелости за политичке промене које су већ почеле. Сада само од нас зависи којом брзином ће ова власт да падне. Зато нема назад.

Живела слобода!   

 

Бошко Обрадовић
Народни посланик и
председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: