Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председништво Српског покрета Двери подржава лични чин побуне председника Бошка Обрадовића испред Народне скупштине. Изражавамо забринутост за његово здравље, јер је Бошко Обрадовић пре свега отац, супруг, син и брат, а тек онда и опозициони политичар. Зато захтевамо од владајућег режима да се започне са превазилажењем све веће кризе и друштвених подела кроз један озбиљан политички дијалог и тако престану разлози за његов штрајк глађу.

    Данас је МУП поднео кривичне пријаве против Бошка Обрадовића и још тројице чланова и симпатизера Двери и тиме је испуњен захтев Александра Мартиновића ка државним органима што представља доказ директног мешања власти у рад полиције и тужилаштва. С тога, захтевамо да полиција и тужилаштво коначно почну да раде свој посао и да кривично буду гоњени одговорни у аферама „Крушик“, „Јовањица“, „Хеликоптер“, „Савамала“, „Лажне дипломе“…
Тражимо и да Уставни суд хитно реагује на противуставне измене изборних закона 40 дана пред изборе и поништи започети процес, чиме би избори били померени. То би смирило нарасле тензије и грађанске сукобе и отворило пут за нормализацију политичког живота у Србији.
Овом приликом позивамо све грађане, свештенство, целу академску заједницу, интелектуалце, спортисте и све друге јавне личности да подрже борбу за поштовање Устава, одлагање противуставних и здравствено небезбедних избора, очување територијалног интегритета и за договор уместо грађанског рата.

 

Инфослужба Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: