Српски Покрет Двери - Лого
Search

Као што је Свети Владика Николај рекао, у Србији није тешко бити пророк. Довољно је погледати како наша власт ради зло и наопако и видети да ће плодови таквог рада бити исто тако зли и наопаки. А у духу наше народне мудрости, петао који о томе први закукуриче завршиће у лонцу.

      Данас се сва медијска сила овоземаљских владара Србије упрла да Бошка Обрадовића прикаже као насилника, бунтовника и непријатеља реда и мира у Србији.

Бошко Обрадовић можда заиста јесте бунтовник који ремети мир српске пропасти. Али има и оних попут мене који га видимо као војног извиђача који је уочио непријатељску заседу у коју нас воде наше, слепе или поткупљене, вође. Он је стао пред све нас као пред своју чету и силом своје сопствене снаге и својим грудима покушава да нас спречи на путу у пропаст. Дисциплиновани и покорни ми му не верују, љутимо се на његову галаму и вапаје и спремни смо да у свом незнању наставимо даље. За нас он је само дрски реметилац мира и дисциплине који омета наш пут у „златно доба“. Да ли му треба замерити што, можда, будније прати и боље од нас осталих види континуитет издаје и српске пропасти.

Ми који смо гласали за њега на протеклим изборима од њега очекујемо управо оно што сада ради, да се опире, бори и упозорава друге. Он ће своју душу спасити а да ли ће се и Србија спасити зависи од нас. Предстојећи избори су непосредно везани за судбину Косова и Метохије. Можемо се правити да то не знамо, можемо сутра кукати како смо били преварени и како нисмо гласали за то већ за сто евра и приче о бољем животу. Под тренутним условима, учествовати на њима значи дати легитимитет општем политичком безакоњу које влада Србијом а које ће се окончати одрицањем од Косова и Метохије, економским сломом, даљим егзодусом младих у иностранство и успостављањем непремостивог јаза међу политички завађеним грађанима.

У својој „финоћи“ већ смо заборавили са киме имамо посла. Избледела су сећања на опструкцију рада парламента путем стотина „фантомских“ амандмана владине већине на њихове сопствене законске предлоге, смене свих председника скупштинских одбора из редова опозиције, на плагиране докторате, „Крушик“, и милион великих и малих превара.

А шта то тако опасно тражи Бошко Обрадовић? Покретање дијалога о свим важним питањима опстанка и развоја Србије и право да свака политичка опција под једнаким условима представи своју визију и политички програм. И док се власт опире било чему што би био дијалог и медијска слобода „неко“ у њено име окупља послушнике на „бакљаде“, „контрамитинге“, штрајкове глађу од ручка до вечере и кришом издаје обвезнице и задужује земљу за две милијарде евра које ће за седам година, када они буду негде далеко, враћати наша деца.

 

Драган Крсмановић

Члан политичког савета Српског покрета Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: