Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пристојност налаже да свако обраћање почне ословљавањем, но како се нико није потписао испод саопштења које се приписује целој Радио телевизији Србије, бићемо слободни да одаберемо коме ћемо одговорити.


Драгане Бујошевићу и Ненаде  Љ. Стефановићу,

Као народни посланици тражили смо 60 минута на Радио телевизији Србије која је власништво грађана наше земље. Тражили смо само 60 минута, да грађани могу да чују истину, да објаснимо разлоге нашег штрајка глађу, да грађани добију шансу да чују шта се заиста дешава у држави, јер вас грађани за то плаћају.

Ви сте овај захтев одбили, позивајући се на вашу независност и непристрасно информисање. Навели сте да не одустајемо од намере да будемо незаконити главни уредник Информативног програма.

Једини незаконити уредник Информативног програма РТС је Александар Вучић, и не само информативног програма Јавног медијског сервиса већ уредник целе Србије. Кућу која би требало да буде јавни сервис свих грађана претворили сте у мегафон вашег уредника Вучића, удавили сте је у лажи, цензури, страху запослених. Перманентне неистине које представљате као вести, свакодневно довођење народа у заблуду, прећуткивање истине, ширење пропаганде је нешто што ће заувек обележити вас двојицу, који сте професију за коју вас народ плаћа срозали до самог дна.

Ми нећемо одустати од намере да Србија буде нормална земља. Нећемо одустати од чврсте намере да се ова земља ослободи од ове погубне и криминализоване власти.

Право на истину није ствар ни једне странке, нити било које политичке опције, право на истину је основно људско право, које сте управо вас двојица, за рачун и лични интерес вашег уредника Александра Вучића ускратили грађанима Србије.
 
Сваки уредник Информативног програма, док кроји стварност по мери вашег уредника Александра Вучића, лаже сопствене родитеље, који такође плаћају претплату. Сваки спикер који чита то што ви називате вестима, лаже и себе и све грађане Србије.

Једном је народ ослобађао Радио телевизију Србије и сви знамо како је то изгледало, како се завршило и како је могло да се заврши.

Свако онај ко мисли да се тако нешто не може поновити, греши.

И свако ко не чини ништа да то спречи, не мисли добро овој напаћеној земљи.

Нас сте, као народне посланике, одбили за само једну емисију од 60 минута. Друго нисмо ни очекивали после свега што смо видели са ваше стране у последњих осам година. Много већи проблем је што цензуришете жртве владајућег режима и не дозвољавате да се чује истина о њима. Александар Обрадовић, Марија Лукић, Милан Јовановић, 9 професорки из Ћуприје и многи други чекају на својих 60 минута, као што се чека истина о убиству Оливера Ивановића и Станике Глигоријевић.

Образложите јавности зашто је Радио телевизија Србије затворена и за ове истине, као и за све оне који другачије мисле од онога који незаконито уређује ваш информативни програм.

Бошко Обрадовић и Иван Костић
Председник и потпредседник Двери
Народни посланици

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: