Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данас је у Првом основном јавном тужилаштву у Београду одржано саслушање председника Двери Бошка Обрадовића, потпредседника ИО Двери Славише Милетића и Марка и Давора Ђурђевића, чланова Градског одбора Двери из Пожаревца, а по кривичној пријави МУП-а због наводног дела насилничког понашања. 


Бошко Обрадовић је том приликом изјавио: „У овом тренутку воде се судски поступци против 16 чланова Српског покрета Двери, дванаест пред Прекршајним судом, а нас четворица смо осумњичени пред Првим основним јавним тужилаштвом. Ово је заправо најбоља слика двоструких стандарда  српског правосуђа. Са једне стране су ажурни  да процесуирају 16 чланова Српског покрета Двери, а са друге стране тужилаштво у својим фиокама држи бројне предмете који се тичу криминала у врху актуелне власти. Од убиства Оливера Ивановића до убиства Станике Глигоријевић на наплатној рампи у Дољевцу, преко афера Савамала, хеликоптер, лажне дипломе и докторати до новијих афера везаних за трговину оружјем и Крушиком и трговину дрогом и Јовањицом, које су у директној вези са највишим врхом, државним функционерима и представницима власти.

За мене је ово значајан корак да тужилаштво почне да ради свој посао и увек сам спреман да се ставим на располагање. Подсећам да у тужилаштву стоји пет кривичних пријава које сам лично поднео против Александра Вучића, Александра Вулина, Небојше Стефановића, његовог оца Бранка Стефановића, директора полиције Владимира Ребића и републичког јавног тужиоца Загорке Доловац, које до сада ни на који начин нису покренуте.“

Обрадовић је додао и да се све време подмеће замена теза и говори о Ристичевићевом поцепаном сакоу, а заправо су поцепани животи свих грађана Србије.
На питање новинара Бошко Обрадовић је изјавио да се није позвао на посланички имунитет. 
На крају је додао да је сигуран да ће кривичне пријаве бити одбачене као неосноване.

 

                                                

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: