Српски Покрет Двери - Лого
Search

На данас одржаној седници Главног одбора Српског покрета Двери у Пожаревцу изабрана су два нова члана Председништва Двери – Радмила Васић из Београда, нови председник градске организације Двери у Београду и Драгана Милићевић из Пећинаца, координатор Женске снаге Двери. Такође, изабрана су и четири нова члана Главног одбора Двери из Неготина, Јагодине, Свилајнца и Пожаревца.

Главни одбор Двери је, на предлог Бошка Обрадовића, усвојио и Проглас о друштвеном помирењу, дијалогу и договору. У Прогласу се позивају колеге из опозиције, јавне личности од угледа, неполитичке националне институције од угледа попут САНУ и СПЦ, медија и власти на отварање дијалога о превазилажењу актуелне уставно-политичке кризе. Једино дијалогом можемо зауставити нагомилане грађанске тензије и сукобе и доћи до друштвеног договора.

Главни одбор Двери је потврдио и одлуку о бојкоту избора 21. јуна на свим нивоима и Двери ће се активно укључити у кампању уједињене српске опозиције у бојкоту. Главни одбор подржава истрајавање на пет захтева из штрајка глађу народних посланика Бошка Обрадовића и Ивана Костића: очување КиМ у саставу Србије, неселективан рад тужилаштва и судства, заштита СПЦ у Црној Гори, слобода медија и слободни и поштени избори. Штрајк глађу председника и потпредседника Двери оголио је степен угрожености демократије и слободе медија у Србији. Додатно ћутање Уставног и Управног суда је доказ да смо ушли у још већу уставно-правну кризу и да је најбоље решење поништавање и одлагање ових недемократских, здравствено ризичних и противуставних избора.

Зато бојкот ових да би било нових и правих избора!

 

Инфослужба Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: