Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио да та странка не признаје предстојеће парламентарне изборе 21. јуна и да неће прихватити њихове резултате, као ни Скупштину и Владу који ће бити формирани, нити њихове будуће одлуке.

     „Избори у Србији одавно нису слободни и поштени. Сада су и дефинитивно недемократски, противуставни и здравствено ризични јер пандемија још траје и сваки дан бележимо велики број новозаражених. Шта даље имамо да причамо ако знамо да су у сред изборног процеса промењени изборни закони, тако да су избори пре пандемије расписани и одржавани по једним изборним законима, а после окончања ванредног стања настављени по другим“, рекао је Обрадовић у интервјуу агенцији Бета.

Он је оценио да је само то довољан „правни скандал“ да Уставни суд поништи изборе и да власт и опозиција коначно седну за преговарачки сто и договоре се о новом изборном термину и условима да ти избори буду заиста демократски.

„Очекујем највеће могуће притиске на грађане за ових девет година актуелне власти да на ове лажне изборе мора да се изађе и гласа за СНС по сваку цену. Излазност уцењених и измалтретираних грађана не може се сматрати демократским изборима. Оно што ће бити прави изазов јесте како ће се о свему томе изјаснити западне демократије, односно шта ће у Србији изабрати да подрже: диктатуру или демократију. Ако ЕУ изабере да подржи Вучића а не демократију, то ће бити крај поверења грађана Србије у европске интеграције“, рекао је Обрадовић.

Говорећи о решавању питања Косова, Обрадовић је рекао да се залаже за решење које поштује Устав Србије и Резолуцију 1244 који Косово и Метохију јасно дефинишу као саставни део Србије.

„О свему другом што подразумева нормалан заједнички живот и решавање статуса албанске националне мањине на Косову и Метохији спремни смо да разговарамо, али сматрамо да те преговоре треба вратити у СБ УН и до краја применити Резолуцију 1244, која предвиђа повратак до 1.000 припадника српског државног особља“, рекао је он.

Обрадовић је оценио да је актуелна власт постала највећи заштитник криминала и корупције и да је потребно да она буде смењена да би се корупција искоренила из државног сектора.

„Али, то није довољно. Потребна је промена комплетног корумпираног политичког система, јер се корупција увукла у све институције, а пре свега у МУП, тужилаштва и судове, као и у све нивое власти од републичке преко покрајинске до локалне“, додао је он.

Лидер Двери се заложио да се преиспитају све дипломе и докторати запослених у државној управи и локалној самоуправи, а то свакако „не могу да ураде они који су то до сада обећавали а нису урадили“.

„Морамо побољшати законску регулативу, сменити корумпиране тужиоце и судије, и кривично гонити све оне који су се огрешили о закон и службене дужности попут републичког јавног тужиоца Загорке Доловац или судија Уставног суда, као пример другима“, рекао је он.

Обрадовић је рекао да је једини начин да се подржи домаћа привреда и пољопривреда да се преусмере субвенције које се сада дају страним инвеститорима у замену увоза домаћом производњом.

 

Извор: Бета

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: