Српски Покрет Двери - Лого
Search

У оквиру кампање бојкота избора заказаних за 21. јун, председник Двери Бошко Обрадовић посетио је Нови Сад и Суботицу. Том приликом Обрадовић је разговарао са становницима ових градова о томе зашто треба бојкотовати предстојеће изборе на свим нивоима, од републичких преко покрајинских до локалних, а овом приликом дељени су и примерци опозиционих новина.

     Бошко Обрадовић је ексклузивно представио документ из Службеног листа АП Војводине из кога се јасно види да је актуелни председник Владе Војводине Игор Мировић поставио супругу свог рођеног брата на место заменика Јавног правобраниоца АП Војводине и то на мандат у трајању од 5 година. То се догодило пре само 7 дана, тачније 3. јуна 2020. године што је само неколико дана пре истека његовог мандата као председника Владе Војводине. Ако су то урадили јавно, можемо само замислити шта напредњаци тек раде тајно у Војводини. Од трговине марихуаном са плантаже „Јовањица“ до свих других криминалних делатности којима се служе, рачунајући ту и кријумчарење миграната преко државне границе иза којег стоји врх српске полиције и врх СНС-а.

Нови Сад, 10. јун 2020. године

[ngg src=“galleries“ ids=“231″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

     Данас у Новом Саду и Суботици желимо да скренемо пажњу свим грађанима Војводине да су избори не само недемократски, већ су они и веома здравствено ризични и небезбедни јер је пандемија корона вируса још увек у току, а по званичним подацима свакога дана се бележи више десетина новозаражених особа. У таквим условима власт жели на силу да организује изборе 21. јуна што показује да за њу здравље грађана ништа не значи и само жели да продужи своју диктатуру по сваку цену.

Суботица, 10.јун 2020. године

[ngg src=“galleries“ ids=“234″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

    Оно што је посебно важно нагласити јесте да су ови избори и противуставни јер је 40 дана пред изборе, у сред изборног циклуса, власт променила два изборна закона, Закон о избору народних посланика и Закон о локалним изборима, што је невиђени правни скандал било где у свету. Само ово би био довољан разлог да Уставни суд поништи ове изборе и да се крене у правцу договора између власти и опозиције о новом изборном термину, уз предуслов да ти избори буду слободни и поштени. Све то би било могуће да Уставни суд ради свој посао, а не по наредби извршне власти, као што и Републичка изборна комисија проглашава резултате које добија из централе СНС-а. Исто тако, по налогу из централе СНС-а раде и Агенција за борбу против корупције и РЕМ.

    Ми више у Србији немамо независне државне институције, демократија је угушена, слободни медији не постоје и тако смо дошли у ситуацију и да се ови недемократски и противуставни избори спроводе. Притом, данас је Александар Вучић изјавио једну ноторну лаж – да медији никада нису били слободнији него на овим изборима. Они јесу отворени, али само за лажну опозицију која је пристала да учествује на лажним изборима.

     Због свих ових разлога, 21. јуна нема избора и позивамо све грађане Србије да бојкотују изборе на републичком, покрајинском и локалном нивоу и да на исте не излазе.

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: