Српски Покрет Двери - Лого
Search

На антиуставним, здравствено небезбедним  и лажним изборима одржаним 21. јуна 2020. године, изашао је најмањи број бирача – грађана Београда, свега 34,9%.

Београђани су препознали  бојкот као начин борбе у овом тренутку и једноставно рекли НЕ свим крађама, преварама, лажима, понижењима.

И поред свих притисака коју је власт употребила према запосленима у Јавним предузећима града Београда, корисницима социјалне помоћи, посебно према привремено и повремено запосленима којима се Уговор завршавао крајем месеца јуна, уцењени да ће продужити Уговоре и добити посао само ако изађу на изборе и поведу своје породице (наравно да морају да гласају за СНС), велики број грађана није изашао на изборе и то је велики успех кампање бојкот.

Ова кампања разоткрила је многе криминалне договоре, промашене и покрадене пројекте у Београду и градским општинама, од рушења у Савамали, изградњу Београда на (у) води, реконструкције Трга Републике, реконструкција најпрометнијих улица у граду, крађу новца из буџета на некатегорисаним путевима, итд. Све ове незаконитости показале су право лице СНС-а, сво незнање, непознавање струке, корупцију, безобразлук и бахатост градских и свих општинских власти – функционера Српске напредне странке.

Да закључимо: у  Београду је од 1.618.264 уписаних бирача  изашло свега 34,9% бирача на локалним и парламентарним изборима. Може се слободно рећи чак и мање, јер су напрасно после 18 часова изборне комисије повећале излазност на свим бирачким местима и до 10%, а гласача није било нигде. Празна бирачка места, а повећана излазност!

О овоме треба да води рачуна СНС и  треба да зна да не може да манипулише резултатима избора и поред свих медија које је купила или “поткупила“ и  који брује о успеху СНС- а. У овом и оваквом медијском мраку  нико не говори о масовном бојкоту локалних и парламентарних избора у Београду.

Српски покрет Двери је ове лажне изборе бојкотовао. Рекли смо председнику Републике Србије “играј се сам“. Ми у томе нећемо учествовати.

То наравно неће спречити Двери да настави озбиљну борбу против криминала и корупције  на свим нивоима у граду Београду и у свим градским општинама.

Започели смо ту борбу на општини Звездара где смо поднели кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја и фалсификовање документације против свих челних људи у овој општини и ту нећемо стати. Антикорупцијски тим Двери провераваће и испитивати малверзације и на другим београдским општинама и у самом граду Београду. Настављамо борбу за уређен, квалитетан и урбанизован живот у граду Београду где ће све службе радити у корист грађана.

 

 Радмила Васић

 Председник ГрО Двери Београд

 

Фото: BBC News

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: