Српски Покрет Двери - Лого
Search

Зашто ћути градски штаб за ванредне ситуације у Београду и не упозорава Београђане да опасност од КОВИД-19 није престала него се ситуација погоршала, нарочито после избора?

Градски штаб за ванредне ситуације у Београду, на чијем челу се налази лекар и градоначелник Зоран Радојичић, озбиљно је довео у опасност здравље грађана јер није на време упозорио да се две трећине од укупног броја новозаражених налази управо у главном граду. Они се нису ни оглашавали нити предузели било какве конкретне мере да заштите Београђане, прећутавши због лажних избора да се епидемија све више шири у Београду. Тиме су дозволили да се још више људи зарази и угрози своје здравље, за шта би требало и кривично да одговарају.

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, који је лекар по струци, а који је и командант Штаба за ванредне ситуације, морао је да реагује пре свега као лекар и укаже на нове чињенице у вези са Ковид-19 како би грађани имали праву слику о опасностима које прете од заразе. Због тога је поверење у рад београдског Штаба за ванредне ситуације озбиљно доведено у питање, а већ од раније постоји неповерење и према републичком Кризном штабу, који чине промотери и заштитници владајућег режима.

Позивамо све одговорне да предузму неопходне радње да заштите грађане Београда, да им дају благовремене и праве информације, и да саопште да ли има довољно тестова и лекова. Београђани су већ доказали да су одговорни и тиме што нису хтели да угрозе своје здравље изласком на здравствено ризичне изборе. Сада су на потезу градоначелник и београдски Штаб за ванредне ситуације који морају донети мере у корист грађана, а не у корист својих партијских другова и интереса. У супротном, биће одговорни за крах здравственог система и велики број новооболелих у главном граду.

Радмила Васић, члан Председништва Двери и
председник Градске организације Српског покрета Двери у Београду

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: