Српски Покрет Двери - Лого
Search

Актуелној Влади у техничком мандату и њеном Кризном штабу грађани више не верују и зато је неопходна хитна промена на челу државе и Кризног штаба.


       Још 3. јуна истекао је мандат старом сазиву Народне скупштине Републике Србије, као и Влади Србије која је изабрана од стране старог састава парламента. Влада се данас налази у техничком мандату и не може да руководи државом у једном осетљивом моменту када је у току нови талас пандемије. Посебан проблем је што су и председник Народне скупштине и више чланова Владе међу новозараженима, док председника Србије нема у јавности већ четири дана из непознатих разлога. Дошли смо у ситуацију да нам се држава распада на наше очи и да централни републички органи не врше своју обавезу према локалним самоуправама у којима је у току ванредна ситуација по питању заразе. На све то за сутра се планира понављање лажних избора на преко 200 бирачких места, што је врхунац неодговорности и здравственог ризика по грађане.
           
Као једино решење за излаз из ове ситуације видим избор нове, прелазне техничке Владе и новог Кризног штаба, који би имао задатак да решава нагомилане ризике по здравствену безбедност грађана и привреду, као и да припреми услове за слободне и поштене изборе за девет месеци. Споразум између власти и опозиције у форми специјалног закона којим би све поменуто било дефинисано треба да буде усвојен на хитној седници Народне скупштине у старом сазиву, којом би председавао неко од потпредседника Скупштине. Све друго нас води у даљи слом српске демократије и здравствене безбедности јер већина грађана Србије више нема поверење у постојећу Владу и Кризни штаб који не ради по стручним параметрима већ по налозима извршне власти.

Ако су представници власти и струке себи дозволили лажирање података о броју новозаражених и умрлих само да би били спроведени лажни, недемократски и противуставни избори, онда то говори не само о томе колико су грађани угрожени већ да неко мора и кривично да одговара за угрожавање здравља нације. Једини начин да зауставимо ширење неповерења и панике у друштву јесте формирање нове, прелазне техничке Владе и новог Кризног штаба који би одбранио државу од власти и вратио поверење у државне институције и медицинску струку и њихове савете.
 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: