Српски Покрет Двери - Лого
Search

Улазећи у другу недељу од завршетка главног дела ових лажних избора започетих без обзира на пандемију вируса Корона, треба се запитати какав ће бити крајњи резултат ове, опасне по здравље грађана, игре коју води власт? Наиме, у среду, 1. јула, без обзира на то што се епидемија вируса поново налази у узлазној фази, понављају се избори на преко 200 бирачких места на територији целе Србије.


Иако је СНС била апсолутно сигурна у своју лаку победу, ипак  једно „али“ срећу квари.

Мала излазност грађана на ове изборе је, упркос свој страначкој машинерији и медијској кампањи СНС, ипак уздрмала до сада добро утврђену напредњачку тврђаву.

А излазност је била веома мала и у Зрењанину, граду на Бегеју који у 21. веку нема воду за пиће.

И поред свих обећања од стране владајуће странке, чињеница је да Зрењанинци и даље имају неисправну воду за пиће, пуну арсена опасног за здравље грађана, али чак ни такве воде нема довољно за основне хигијенске потребе грађана. Воде безбедне за пиће из градског водовода нема, али је чињенично стање да градска власт већ пуних 8 година обмањује Зрењанинце да ће тај проблем решити.

Имајући у виду да годишњи буџет АП Војводине износи више од 600 милиона евра, поставља се логично питање зашто Покрајинска Влада не пружи помоћ Зрењанину како би се ова капитална инвестиција реализовала, ако већ сам град Зрењанин не може да обезбеди средства (није финансијски способан или због разних махинација водећих градских челника)? И због чега здравље грађана Зрењанина ни градским ни покрајинским челницима није на првом месту?

Управо су лажна обећања у вези са решавањем проблема пијаће воде били један од разлога зашто је излазност грађана на изборима у Зрењанину била свега 41%, а да је од тог процента било 4% неважећих листића, што чини најмању излазност на целој територији АП Војводине.
Овакав резултат је очигледно упалио „црвени аларм“ у централи СНС, што је довело до распуштања градског одбора СНС у Зрењанину. А већ постојећи унутарстраначки сукоби су очигледно оваквим слабим излазним резултатом на изборима појачали исте, те ће се њихов крајњи исход тек видети.

Међутим, грађанима нису важни унутарстраначки сукоби за превласт у СНС-у, већ је битно да ли ће грађани Зрењанина коначно добити пијаћу воду и тако имати услове за живот достојне човеку у 21. веку.
 

Ивана Стојановић
Председник ПО Двери за Војводину

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: