Српски Покрет Двери - Лого
Search

Велико огорчење и поноћно окупљање више хиљада студената испред Скупштине Републике Србије  изазвала је изјава председника СНС-а и тзв. председника Србије  да ће због поштовања мера за сузбијање корона вируса бити затворени сви студентски домови у Београду .

Министар Шарчевић на позив студената и новинара одговара да је у годинама, да спава и да ће се појавити сутрадан.

И да не тече, за студенте најважнији, јунски испитни рок, оваква одлука била би и јесте  врхунац бешчашћа човека који је показао да су му фингирани избори важнији од људских живота.

Чак и да је студентима одобрено бесплатно тестирање на вирус COVID19, оваква одлука би била и јесте врхунац бешчашћа Владе која не постоји од 3.јуна и Кризног штаба чији је једини циљ да кризом пандемије управља искључиво у складу са интересима политике.

Чак и да је студентима зараженим короном одобрен ванредни испитни рок, а будућим бруцошима који су на вирус позитивни одобрено накнадно полагање пријемног испита , оваква мера била би и јесте врхунац хипокризије и безобразлука политике која је развалила институције, убила демократију, а  живот у Србији претворила у морбидне сцене Бошове слике „Брод лудака“ и учинила га бизарнијим и од Бројгелових фантазмагорија.

Чак и кад би свим студентима ноћас окупљеним испред српског Парламента, и свим њиховим колегама из других градова по завршетку студија био одмах обезбеђен посао уместо запослења о трошку државе игнорантним припадницима СНС  фаланги, то не би могло да умањи чињеницу да Србија иде ка анархији , да се већ 12 дана не зна ни излазност а камоли резултати лажних избора , а да владајућа Лаж вара чак и на броју заражених и умрлих од вируса.

Стога, СП Двери подржава захтеве студената и њихове протесте изазване чудовишном игром владајуће политичке елите и њеног протогона Александра Вучића  животима и здрављем нације, судбином државе и њених институција и заробљавањем будућности земље .

Будућност слободне Србије је отпочела.

 

У Нишу, 3.јула 2020.год.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

потпредседник СП Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: