Српски Покрет Двери - Лого
Search

Потребна нам је општа грађанска непослушност да би ова власт пала.

        
      Свих ових година власт преко контролисаних медија намеће лажне вести о некаквом насиљу које производе опозициони лидери, а сада и грађани који оправдано протестују на улицама Србије. Ствари стоје управо супротно: једини који врше насиље над свима нама јесу управо представници власти. Од Лабана, градоначелника Суботице који шамара политичке противнике, Симоновића, бившег председника општине Гроцка који организује бацање бомбе на кућу новинара који је раскринкао његов криминал, до Јутке који сексуално малтретира жене у Брусу. Имамо посла са насилничком и узурпаторском влашћу која константно крши Устав, гази законе, одриче се од дела наше државне територије, бави се криминалом и корупцијом, гуши слободу медија, организује лажне изборе, преко режимских медија 24 сата дневно води бруталну негативну кампању против сваког ко мисли другачије… Сви демократски методи борбе против такве недемократске и криминалне власти су дозвољени.
         
Не прихватам да смо насилници ми који на улицама мирно и ненасилно бранимо Устав, право и правду, слободу медија и демократске изборе, и тражимо одговорност за све који су се огрешили о закон. То што се залажемо за мирне и ненасилне протесте не значи да они треба да буду неактивни и мртви. Сви облици протеста, демонстрација и грађанске непослушности су легитиман вид борбе против овакве власти свуда у свету. То подразумева и колективне штрајкове и обуставу рада у свим областима друштва, блокаде државних институција и саобраћајница, заустављање функционисања система лажи, преваре и лоповлука који нам је украо слободу, демократију, здраву животну средину, а сада је ударио и на наше здравље својим сулудим односом према пандемији.

Ми смо уставобранитељи и чувари закона који имају дужност да стану на пут онима који су нам отели државу. У таквој борби сва мирна и ненасилна средства су дозвољена. Позивам и угледне јавне личности да се огласе и стану на страну побуњеног народа. Позивам војску и полицију да не дозволе да буду злоупотребљени за одбрану криминалног режима и да пређу на страну свог народа. Позивам све који су против ове власти на јединство. Само заједничким снагама можемо оборити ову власт. О нашим политичким разликама нека се изјасне грађани на демократским изборима после пада Вучићевог режима.

Све што је режим попустио ових дана било је захваљујући уличним демонстрацијама. И да студенти остану у студентским домовима, и да нема полицијског часа, и да део ухапшених буде пуштен… Треба само да наставимо са свим видовима грађанске непослушности до испуњења наших захтева: пуштање на слободу свих ухапшених, одговорност врха полиције за брутално пребијање недужних грађана, нови Кризни штаб за борбу против пандемије и прелазна Влада која ће водити државу до ванредних избора на свим нивоима.

Они који су нас довели до ове атмосфере грађанског рата и који због лудачке потребе за апсолутном влашћу сваки дан праве све ненормалније потезе – морају да одступе. Грађанска побуна неће стати. Омладина је положила испит претходних дана у свим градовима Србије где су организовани спонтани протести. Сада смо на испиту ми старији који у много већем броју треба да изађемо на улице управо због те омладине и њене будућности, како нам сви не би отишли у иностранство. Потребна нам је општа грађанска непослушност да би ова власт пала. Не могу нас све пребити, ухапсити, уценити или отпустити са посла. Колико ће ова власт још опстати више не зависи од њих већ искључиво од нас, односно од наше храбрости, истрајности и одлучности да изађемо на улице и останемо тамо докле не видимо крај овом злу које влада већ осам година.

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: