Српски Покрет Двери - Лого
Search

Нисам склон да на свет гледам мрачним тоновима, тако да свака нова гадост, лаж и монструозна клевета из режимске кухиње усмерена према опозицији, попут најновије да позивам НАТО да окупира Србију, код мене најпре изазива смех. Сваки пут ме поново изненади колико поштовања и пажње према мени исказују у владајућој СНС, и питам се чиме сам то заслужио. За време штрајка глађу на степеништу испред Народне скупштине су ми приредили велики митинг на скупштинском платоу уз учешће преко 5.000 демонстраната који су ми пуна два сата скандирали, а сад су ми посветили и читав документарни филм од 10 минута: „Кућа лажи“.


     Приметно је да се на најновијем филму који се ових дана врти на свим телевизијама са националном фреквенцијом, у коме сам један од главних ликова, ангажовао читав пропагандни штаб СНС и да је емитован кроз комплетан режимски ТВ конзорцијум који чине ТВ ПИНК, ПРВА, Б92 и Студио Б. Из тога се јасно види да сви они имају једног истог уредника информативног програма. Али када се сетимо да су исте такве филмове правили и о Оливеру Ивановићу уочи његовог убиства – ствари постају трагичне. Цртање мета на челу опозиционих лидера, који се оптужују за рушење државе и рад против интереса народа, могу на улици код некога од присталица власти изазвати идеју да се обрачуна са нама на сличан начин, да не говоримо о онима који се тиме баве професионално.

Очито је да се владајући режим озбиљно уплашио недавних демонстрација у којима су предњачили млади људи који раније нису излазили на протесте, и да сада на сваки начин треба убити идеју нових протеста. Међутим, народно незадовољство овом влашћу је сваког дана све веће и ништа не може зауставити нови излазак грађана на улице. Пошто су сви канали да се изрази другачије мишљење затворени, од Парламента до медија – улица је постала народни парламент, а уживо преноси демонстрација на друштвеним мрежама слободни медији.

Џаба им сви нови филмови из Бебине пропагандне кухиње, Србија и Црна Гора се умирити не могу док браћа политички и криминални близанци – Мило Ђукановић и Александар Вучић – не буду пали са власти.

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: