Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ускоро ће бити донет нови споразум о удруживању опозиције и од садржаја тог споразума зависиће да ли ће српски покрет Двери бити део те нове опозиционе платформе.

     Ово ексклузивно за „Србин инфо“ открива Бошко Обрадовић и напомиње да су Двери и одлучиле да претходно постану део Савеза за Србију само због једне од тачака споразума, у којој се гарантује да ће савез бранити Косово и Метохију у саставу Србије.

-То ће бити најважнији услов и за улазак у удружену опозицију Србије и од тога ће зависити да ли ћемо ући или не.

Деловаћемо знатно самосталније, јер се разликујемо по програму и од власти и од опозиције. Наш заједнички интерес је да да изборимо ванредне изборе, сменимо власт, а надам се да нам је заједнички интерес и смена система, лустрација и кривична одговорност за све који прекрше законе.

Двери никада нису биле на власти, иза себе немамо никакве афере. Стално се прича хоћемо нове људе у политици, а то су управо Двери. Народ ће ускоро упознати наше стручњаке из свих друштвених области.

Оно по чему се разликујемо од остатака опозиције је то што нисмо за мешање страног фактора када је реч о смени власти у Србији и што нисмо за вакцине. Евентуално бисмо прихватили посредство Европског парламента, јер у њему има и конзервативних, евроскептичних и суверенистичких партија.

Када је реч о преговорима у Космету, не прихватамо ни једне у које убудуће неће учествовати и Руска федерација.

Када је реч о вакцинама, и бивши режим је увозио вакцине и тада је био др Кон и знамо како се то завршило и какве су биле махинације у питању. Не пристајемо на присилну вакцинацију, свако мора да има право да бира, а не да живимо у Орвеловској диктатури.

Такође, не могу да замислим две године да чекамо да сменимо ову власт на председничким изборима, као што је то рекао Вук Јеремић. Морамо да изборимо што пре ванредне парламентарне изборе под фер условима, па макар то подразумевало демонстрације, грађанску непослушност и притисак на судове – рекао је Обрадовић.

Шта је још изјавио лидер Двери, погледајте и послушајте у видео прилогу:

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: