Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ако после недавних онако бруталних сцена полицијске репресије над недужним грађанима испред Дома Народне скупштине које су обишле свет, министар полиције још увек није поднео оставку већ нам свима са страница дневних новина још држи лекције – то значи да смо дубоко загазили у лицемерје и неправду у нашем друштву. Полиција треба да реагује штитећи јавни ред и мир и сви они који га крше треба да одговарају, али се овде поставља питање зашто су страдали невини грађани на протестима, удаљени по више стотина метара од инцидената испред Народне скупштине у којима опште нису учествовали. Лично сам сведок једне такве бруталне интервенције Жандармерије над женама и девојкама, старијим и млађим људима који су мирно стајали са стране, желећи да учествују на протесту против власти али не желећи да изазивају било какве сукобе са полицијом.


      Што се тиче толико пута помињаног и злоупотребљаваног случаја убиства Ранка Панића препоручујем министру да се о одговорнима распита код тадашњег министра унутрашњих послова, а садашњег коалиционог партнера СНС Ивице Дачића. Не знам зашто стално пребацујете одговорност на неког другог када лако можете да је утврдите унутар садашње Владе?

Када министар помиње Русију, интересантно је да нисам само ја већ је и Александар Боцан Харченко, амбасадор Руске Федерације у Београду, приметио необичну новост да таблоиди блиски владајућем режиму, који буквално на дневном нивоу агитују за вашу власт, попут „Српског телеграфа“, у последње време интензивно нападају Русију и оптужују је да стоји иза протеста у Београду. Да ли је могуће да изађу такви чланци против Русије без сагласности врха СНС који иначе уређује све режимске таблоиде?

Желео бих овим поводом да министра упознам са једном новом праксом коју сам започео. Наиме, у коју год средину дођем тражим да се видим са члановима и присталицама СНС и СПС који желе да се сусретну са мном. Сматрам да је веома важно да отворено поразговарамо и видимо шта је сметња у нашој комуникацији. Разуме се да су режимски медији разним негативним кампањама против Двери и мене лично све учинили да нас оцрне у очима симпатизера власти да они случајно не би приметили ко заправо заступа аутентично националне политичке ставове. Изненадићете се: то нису СНС  и СПС већ управо Српски покрет Двери. Шта би просечан бирач СНС и СПС одговорио на питање да ли сте за признање лажне државе Косово и раграничење са Србијом, да ли сте за то да Србија дозволи Милу Ђукановићу да отима светиње СПЦ у Црној Гори, да ли сте да Србија постане велики мигрантски центар, да ли сте за одржавање геј парада у свим нашим градовима и општинама, да ли сте за присилно вакцинисање новом вакцином непознатог порекла и квалитета…? Верујем да би преко 70% чланова и присталица СНС и СПС било апсолутно против и на тај начин би подржали програм Двери, док је програм СНС-СПС апсолутно супротан. Па, зашто онда они гласају за странке власти кад имају потпуно другачије мишљење по овако крупним националним и друштвеним питањима? Само зато што на медијима нигде не могу да чују истину о политици коју води актуелна власт нити могу да се упознају са оним што Двери заиста заступају.

Да се разумемо, као народни посланик нисам имао проблем да гласам за добре законске предлоге власти у Народној скупштини, али су они били ретки. Ја нисам опозиција држави, већ владајућем режиму. Двери су патриотски политички покрет породичних људи и Србију стављамо на прво место. Подржали бисмо сваку власт која брани Косово и Метохију у саставу Србије, али шта ћемо ако ова власт крши Устав и припрема предају дела наше државне територије зарад опстанка на власти и додворавања страним западним факторима који су им омогућили долазак на власт 2012. године?

Ако је министар полиције своју политичку каријеру започео кривичним делом фалсификовања јавне исправе, како му се онда после тога било шта може веровати? У више наврата сам јавно доказивао да Небојша Стефановић има лажну факултетску диплому и да никада није завршио факултет, али министар је до дана данашњег избегао да изађе на директан ТВ дуел са мном и јавно оповргне ове моје тврдње показујући своју диплому. Овим поводом упућујем поновни позив на ТВ суочавање по овом и свим другим питањима, попут незаконитог и противуставног рада судова и тужилаштава у Србији – ако министар није, попут свог страначког председника, неко ко се плаши директних ТВ дуела са неистомишљеницима па их избегава ево већ девет година колико је на власти.

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

 
*Напомена: Извод из овог текста објављен је у данашњем броју „Вечерњих новости“.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: