Српски Покрет Двери - Лого
Search

Као под команду ових дана, оглашавају се Вучићеви гласноговорници Марко Ђурић, Ивица Дачић и Небојша Стефановић. Три глумца, исти сценарио и позната режија.

       
     Синхронизовани напади Ивице Банане, Тапшача Марка и Доктора Небојше на Српски покрет Двери, а посебно на председника Бошка Обрадовића све су чешћи и нервознији. Зашто?! Зато што су Двери и Бошко Обрадовић искрени родољуби, борци за очување државе и националних интереса, интегритета и суверенитета Србије, као и поштовања Устава и закона Републике Србије. За нас је непојмљиво не само признање Косова, већ било какво разграничење које за последицу има губитак и једног квадратног метра наше територије!
         
Овим писмом обраћам се свој тројици – и Марку Ђурићу и Ивици Дачићу и Небојши Стефановићу.
         
Јасно је да је Бриселски споразум само предворје или увертира у оно што годинама од 2013. године најављује Александар Вучић, а то је и де факто и де јуре признање тзв. државе Косово. Јасно је да се Вучић нашао између чекића и наковња, тј. између признавања тзв.Косова и опстанка на власти. Јасно је да су ваши послодавци који су вас довели и држе на власти све нервознији и траже резултате.

Српски покрет Двери није заборавио иницијативу и захтев бившег председника Републике Србије Томислава Николића и министра правде Николе Селаковића Уставном суду Републике Србије да се не изјашњава о противуставном Бриселском споразуму.
         
Кажете да је Бошко лажов, да „штреца“ народ. Па, шта ви предлажете?! Да чекамо да „падне плафон“, док ви распарчавате и крчмите нашу отаџбину?! Да чекамо да потпуно заплашите и медијски изманипулишете народ најавом потенцијалних сукоба са Албанцима, ако хитно не решимо питање Косова и Метохије?

Плашите грађане блокадом европског пута, уколико не решимо питање Косова и Метохије, како то одговара моћнима у Европској унији.

Шта ће нама Европска унија без Косова и Метохије?!
         
Тврдите да Александар Вучић неће признати Косово. Можда и неће, али чиме то гарантујете, када вама и председнику Србије Александру Вучићу мало ко верује на часну реч?!
         
Не може вам се веровати, јер сте противуставно потписали Бриселски споразум, укинули готово све прерогативе државности Републике Србије на територији своје јужне покрајине Косова и Метохије.

 У потпуној медијској тишини, прећутали сте отимање државних и националних ресурса на Косову и Метохији. Све време кршите Устав и законе Републике Србије. Како да вам се верује?!
         
На крају, имам један предлог. Ако је тако како кажете, зашто јавно не кажете да ћете поштовати Устав и резолуцију Савета безбедности Уједињених нација 1244, као и да никада нећете пристати на поделу и разграничење? Ако то већ годинама не смете јавно да изговорите, значи да о томе иза сцене преговарате. Сваки искрени родољуб би подржао своју државу у одбрани Косова и Метохије у саставу Србије, али како да подржи калкуланте, који су спремни на предају дела државне територије?
         
Без обзира на наше политичке, идеолошке и моралне разлике, позивам вас на свесрпско јединство зарад очувања територијалног суверенитета и интегритета наше заједничке државе Србије.

Догодине у Призрену!

Милован Јаковљевић
Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: