Српски Покрет Двери - Лого
Search

За 21 годину свог постојања Двери нису одступиле ни за милиметар од свог родољубивог политичког програма, већ су принципијелно и доследно сведочиле и промовисале породичне, традиционалне и светосавске вредности.

     Сви они који су било када са нама сарађивали знају да су Двери искрен политички партнер који држи до договореног и дате речи. Сарадња унутар Савеза за Србију углавном се темељила на једном заједничком циљу, а то је како доћи до поштених избора. Наше политичке и идеолошке разлике нису нас спречиле да препознамо угроженост људских и бирачких права и издигнемо се изнад личних интереса и сујета, као и да заједно оголимо и покажемо сав бесмисао лажних избора кроз успешну кампању бојкота. Двери и даље желе техничку сарадњу са свим опозиционим странкама које су за поштене, демократске изборе, поштовање изборне воље грађана, медијске слободе и владавину права.

Променом формата Савеза за Србију у Удружену опозицију Србије програм СзС од 30 тачака, који је у великој мери осликавао политички програм Двери – престаје да важи. Не видимо смисао нашег уласка у нови опозициони савез ако у новој платформи Удружене опозиције Србије нема 30 тачака, међу којима су и оне које се односе на питања очувања наше јужне покрајине, Косова и Метохије, у саставу Србије, поштовања Устава и Резолуције 1244 СБ УН, као и неприхватања било каквог референдума о подели, разграничавању или признању независности лажне државе Косово.

Српски покрет Двери је уставобранитељски покрет и као такав смета актуелном режиму јер све време подсећамо на поштовање Устава Републике Србије и Резолуције 1244, који кроз домаћи и међународни правни оквир штите територијални суверенитет и интегритет Србије. Охрабрује нас чињеница да је већинска Србија спремна и решена да истраје у борби за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Такав став, осим у Српском покрету Двери, није упитан ни код многих других у опозицији, али и већине чланова и присталица власти, како Српске напредне странке, тако и Социјалистичке партије Србије и других режимских странака, за разлику од њихових руководстава.

Сматрам да је тренутно највећи проблем Александру Вучићу и Ивици Дачићу како да објасне свом већински родољубиво опредељеном чланству и симпатизерима да су признање независности лажне државе Косово и разграничење најбоље решење за Србију и наш народ на КиМ, односно како да предају и издају КиМ прикажу као патриотизам и спрече огроман губитак бирача.

За Српски покрет Двери постоје црвене линије преко којих нећемо ићи по цену опстанка на политичкој сцени Србије. Двери нису на страни ни садашњег, а ни бившег режима, већ на страни већинске родољубиве Србије, која је спремна на заштиту државних и националних интереса.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: