Српски Покрет Двери - Лого
Search

     Вест да су прексиноћ мигранти код Хоргоша покушали илегално да пређу границу није ништа ново. Међутим, повећани број миграната у Северној Бачкој и организовани напади на граници са Мађарском су резултат погубне политике српске власти. Око стотину мушкараца у пуној животној снази испланирали су насилан улазак у Мађарску, при том користећи мердевине и нападајући граничаре каменицама. Комесаријат за избеглице ћути о овоме, стиче се утисак као да им он у садејству са НВО и даје смернице када и где треба да крену.

     Српска полиција не спречава мигранте да врше са њене територије атак на другу земљу? Да ли поред оваквих реакција наше полиције Мађарска може сматрати да ми као држава подстичемо вршење тешких кривичних дела, као што је атак на Мађарску границу?

     Који је уопште задатак наше полиције, сада када војска више не чува наше границе? Они реагују само када се учини кривично дело у којем су угрожени грађани Србије. И то реагују тек када су почињена кривична дела, ништа се не чини унапред на превентиви како би се то дело спречило.

     Изостаје месецима тачна информација о броју миграната који бораве у нашој земљи. Бројке су многе веће од оних које се пласирају јавности. Наравно наша полиција само слеже раменима у немоћи, јер је власт већ све договорила. Да није тако, многи од тих миграната би завршили у затворима, ако ни због чег другог, због илегалног боравка у земљи, јер многи од њих нису регистровани а ни смештени у предвиђене прихватне центре, већ напротив слободно се крећу и заузимају празне куће око Хоргоша, у Келебијској шуми, на простору Железничке станице у Суботици и многим другим локацијама. Шта треба да се деси да полиција реагује?

     Грађанима остаје да избегавају места где се они окупљају, да у ноћним сатима млади по повратку из града не шетају сами. Једном речју, у нашој “слободној земљи, Србији“ не могу се безбедно осећати јер власт која треба да то обезбеди,  окреће главу од проблема.

     Двери сматрају да се поред свих укинутих слобода грађанима Србије, оваквим понашањем полиције ускраћује и слобода кретања, јер ако није безбедно није ни слободно.

Двери Војводине

 

Извор: YOUTUBE / POLICE HUNGARY

Извор фото: YOUTUBE / PRINTSCREEN / POLICE HUNGARY

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: