Српски Покрет Двери - Лого
Search

Протести широм српског расејања су израз неслагања са начином на који се води политика у Србији већ 30 година. Хиљаде младих људи који протестују су управо они, који су напустили Србију јер нису пристали да им политичари који су на власти, њихову личну перспективу и напредак условљавају са добијањем партијске књижице.

      Српски покрет Двери подржава протесте припадника српског расејања широм света у борби за повратак демократије и поштовања Устава и закона у Србији. Расејање тражи да се пониште нерегуларно одржани парламентарни избори, да се пусте на слободу демонстранти ухапшени на недавним демонстрацијама и да се поднесе одговорност за неодговорно руковођење ситуацијом везаном за COVID-19.

У политичком систему који тренутно влада Србијом дијаспора не види перспективу за свој лични развој као и за развој целокупног српског друштва.

Власт која је у задњих осам година укинула Министарство за дијаспору, угасила Канцеларију за дијаспору при Влади Србије и свела је на безначајну Управу при Министарству спољних послова, власт која већ шест година стопира рад Скупштине дијаспоре, више не улива поверење наших сународника који живе ван Србије.

Српско расејање је ресурс који својим знањем и способностима може да донесе неопходну енергију за привредни и друштвени преображај Србије и зато је неопходно да сви подржимо овај вид њихове борбе за бољи живот свих нас у Србији.

 

мр Иван Костић
Потпредседник Двери

Фото: Фејсбук

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: