Српски Покрет Двери - Лого
Search

Поздрављамо брзу реакцију власти која је, након више упозорења о могућој еколошкој катастрофе, уклонила оба ледоломца Чакор и Вучево који су стајали 15 година усидрени на кеју у Новом Саду. Власти су више пута биле упозораване на то и од стране Удружења лађара, појединих медија, а и ГрО Двери у Новом Саду.

     Дужни смо да подсетимо, али и да питамо да ли је приватизацијом „Херој Пинки“ (предузећа из Новог Сада које је било и власник бродова за превоз на речној пловидби) начињена грешка? И да ли су због те грешке, а како се наводи у одговору  који смо добили од СНС реч је о пљачкашкој приватизацији (некада добро предузеће  продато је фирми „Боровица“), град Нови Сад али и сва насеља поред Дунава где су они вршили своју намену тиме  били доведени у опасност?

Ако је евентуалним лошим закљученим уговором град остао без ледоломаца, свакако закључиоце треба и законски процесуирати.

Овим путем постављамо питање градским властима које своје нечињење једино правдају нечијим ранијим лошим потезима, зашто до сад тако нешто није и законски процесуирано ако је у питању пљачкашка приватизација што се наводи у саопштењу СНС? Јер, подсећамо да СНС, на челу са досадашњим градоначелником већ 8 година води град Нови Сад и могли су поднети одговарајуће тужбе за овај случај.

Ко сада обавља посао ледоломца на пловном путу кроз Војводину и Нови Сад и колико то грађане кошта ако се бродови изнајмљују из Мађарске?

Да ли су бродови морали да пропадну или су ипак могли бити ремонтовани, уз помоћ државе као заинтересованог лица, и да ли је за нас у Србији јефтиније све што је туђе? 

Веома је важна и чињеница да кад немаш нешто своје, зависиш од воље и могућности другог. Да ли је и колико то добро – да чекамо да изнајмимо бродове, поготово када се ради о  питањима веома битним  за безбедност људи и имовине?

 

ГрО Двери Нови Сад

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: