Српски Покрет Двери - Лого
Search

     У селу Ракита  одржана је радна акција вађења цевовода постављеног у кориту реке Ракита, како би терен био саниран и враћен у претходно стање. Радној акцији је присуствовао велики број грађана из целе Србије, међу којима и председник ОО Двери Звездара Бранка Јовановић.

     За учешће у овој акцији неки грађани су понели ашове, лопате, мацоле и други алат. Остали су чистили реку од смећа и отпада који је остао после свих незаконитих радњи приликом постављања реке у цев. Овим поступком мештани села Ракита и околине остали су без једног од основних ресурса за живот, а то је вода.

     Како правноснажно решење Министарства заштите животне средине број 922-480-501-00171/1/2018-04 од 04.01.2019. године, за уклањање цевовода МХЕ „Звонце“ у селу Ракита није ни након толико времена спроведено, месна заједница Ракита, Удружење „Одбранимо реке Старе планине“ и мештани организовали су радну акцију, којој је присуствовао велики број грађана и представници Двери, који су дошли из целе Србије.

     Иначе, након доношења Решења инвеститор је наставио са радовима, које је скоро привео крају. У међувремену је општина Бабушница издала инвеститору употребну дозволу.

     Због очигледног нефункционисања институција МЗ Ракита је донела одлуку да ће о свом трошку уклонити цеви из корита Ракитске реке, а трошкове наведених радњи планирају да наплате од инвеститора у судском поступку.

     Енергија која је владала и жеља за правдом многима је натерала сузе на очи. Грађани су јуче показали да су држава они а не поткупљени, корумпирани и од народа отуђени функционери у институцијама које не постоје и који су их, својим незнањем, крађама и понизним служењем појединцима, сами уништили. Оваква упорност, храброст и истрајност мештана села Ракита и околине морају да буду пример како се треба борити прво за своју околину, село, комшилук па онда и за град и за државу.

ОО Двери Звездара

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: