Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данашња медијска најава да ће Пореска управа формирати „специјални тим за чешљање имовине политичких функционера и привредника“ идеално се уклапа у позив Двери да се утврди колико Жељко Митровић дугује држави Србији за порез и како је уопште стекао своју имовину.

      Жељко Митровић испуњава оба критеријума као некадашњи високи политички функционер ЈУЛ-а и садашњи највећи медијски тајкун у држави. Њега међу првима у Србији треба питати како је стекао „први милион“, али поставити и бројна друга до сада забрањена питања:

  1. Како су Радио ПИНК и ТВ ПИНК деведесетих добили дозволе за емитовање програма од Савезног министарства информисања?
  2. Како је добијена локација и изграђена луксузна пословна зграда на Дедињу?
  3. Да ли је Пореска управа одложила порески дуг ПИНК-у од 2012-2016. године у висини од 1, 52 милијарде динара на 93 рате?
  4. Да ли је Пореска управа „Споразумом о одлагању дугованог пореза“ од 15. марта 2016. године Жељку Митровићу одобрила ново одлагање плаћања пореза од 2016-2021. у износу од скоро 400 милиона динара на пет година, односно 60 једнаких месечних рата и доспећем последње рате у марту 2021?
  5. Да ли, према изводима из Јединственог регистра пореских обвезника од 3. августа 2020. године, „PINK INTERNATIONAL COMPANY“ дугује 146 милиона динара за порез држави Србији?
  6. Да ли према консолидованом упиту стања од 3. августа 2020. године Жељко Митровић као физичко лице није платио годишњи порез на доходак грађана у висини од 104 милиона динара?
  7. Да ли његова угашена Агенција за уметничку обраду звука „Пинк студио Жељко Митровић“ дугује за порез из 2016. године 3 милиона и 724.000 динара?
  8. Да ли, дакле, само по ова три основа Жељко Митровић дугује овој држави за порез преко 250 милиона динара?

[ngg src=“galleries“ ids=“280″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

       Зашто Пореска управа већ 10 дана ћути на сва ова наша јавно постављена питања? Ако Пореска управа не сме јавности да саопшти истину о Митровићевом тренутном дуговању за порез – да ли било ко може да очекује да ће иста та Пореска управа на челу са кадром БИА Драганом Марковић смети да испитује порекло имовине Жељка Митровића или других политичких функционера власти и тајкуна најављено за март следеће године? Прошло је време празних предизборних прича. Долази време за политичке промене, кривичну одговорност и лустрацију.

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

 

Фото: Драган Кадић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: