Бахатост СНС-а и осећај недодирљивости у махинацијама је постала толика да се не труде, да макар и привидно, сакрију ненаменско коришћење буџетског новца за своје приватне потребе.

     Према писању Војвођанског истраживачко аналитичког центра (ВОИЦЕ), а који су пренели медији, новац грађана Инђије ненаменски се годинама давао удружењима чији су власници функционери СНС. Удружењима чији је законски заступник донедавни  председник скупштине општине Инђија, Милан Предојевић (изабран на ту функцију 2016. године) из џепа грађана Инђије додељено је око 630 000 динара. Клубу за негу науке и културе „Милутин Миланковић“ за пројекат „Прецесија либра“ у току 2018. године уплаћено је 280 000 динара. Од планираних 12, одржано је 10 трибина, а за пиће и храну потрошено је, у два ресторана, 75 000 динара.

Наредне године  удружење „Нутација ариес“, са истим законским заступником, добило је 350 000 динара. Оно је за храну потрошило 80 000 динара, од тога у ресторану, за телетину испод сача, 31 200 динара.

Поред тога, из градске касе, у претходне четири године, новац је уплаћиван и медију чија је главна уредница Радмила Митровић, донедавно шефица одборничке групе СНС у Инђији, а која ће у новом мандату седети у клупама Покрајинске скупштине. Она је председавала и Саветом за праћење примене етичког кодекса, а уједно је била и председница стручне комисије за израду годишњег програма  заштите и уређења пољопривредног земљишта. Удружење чији је она  законски заступник – Удружење за медијску афирмацију – МАТ за протекле четири године добило је 4,1 милион динара. По писању медија, већина новца је потрошена за плате запослених.

СНС кадрови су преко ових удружења могли да користећи новац грађана Инђије  на телеће бригаде и да кроз та фиктивна  удружења  финансирају и запошљавају своје кадрове и бахате се репрезентацијама где су по кафанама плаћали скупе ручкове.

Тако „Шојић друштво“,  сисајући као пијавица задње атоме упропашћене привреде, може да у бесцење даје плодно земљиште страним фирмама. Томе у прилог иде и чињеница да је општина Инђија поклонила  637 455 метара квадратних земљишта  у вредности од скоро 3 милиона евра  јапанској фирми „Тојо“ која се бави производњом гума. Она ће морати да запосли 523 радника, што значи да ће  по запосленом раднику добити 5,8 хиљада евра. Колико ће производња гума бити еколошки безбедна по околину је посебно питање којим се тек треба позабавити.

Док многа села у Срему немају чак ни асфалтиране путеве, као нпр. село Јанда, новац директно узет из џепова грађана се троши на нерад и провод, а државно земљиште се даје странцима за фабрике у бесцење.

Промена система који се умрежио у свим порама власти  је неопходна и хитна. Неспособна партијска војска, која на кључним и одговорним функцијама „исисава крв“ овом народу, мора бити лустрирана чим ова власт падне.

 

Покрајински одбор Двери за Војводину