Српски Покрет Двери - Лого
Search

Неовлашћена делегација на челу са председником СНС нема право да у Вашингтону било шта преговара о Косову и Метохији јер то није уставна надлежност председника Србије већ Владе.

     Трагикомично је када ова неовлашћена делегација за ово кршење Устава добија подршку Владе којој је истекао мандат пре три месеца, која се одрекла својих уставних надлежности у корист председника узурпатора свих државних функција и која се налази у техничком мандату. Вероватно би и Народна скупштина настала на недемократским и противуставним изборима подржала уставорушитеља Александра Вучића, али нема ко то да учини јер и после три месеца од лажних избора није конституисана и нема председника нити остало скупштинско руководство. Посебно је недопустиво да Народна скупштина није заседала пред пут у Вашингтон и Брисел и да делегација Србије тамо наступа без било чијих овлашћења и без било какве преговарачке платформе. 
 
И сами преговори у Вашингтону и Бриселу су признање лажне државе Косово, јер се разговара на нивоу два председника: председника државе Србије и премијера лажне државе Косово. Сваки споразум, па и економски, био би споразум између две независне државе, што је апсолутно противно Уставу Србије и Резолуцији 12 44. Посебно је опасно да се под економским споразумима провуку тачке са директним признањем лажне државе Косово. Ко сумња да је СНС делегација спремна и на то, подсетићу га да је исто тако Вучић 2013. најпре одбио да потпише Бриселски споразум, како би се саморекламирао у домаћој јавности као велики патриота, а онда после два дана медијских пренемагања потписао исто то. Врло је могуће да нас нешто слично чека у Вашингтону и Бриселу и овога пута, јер се некоме ко је био спреман да дође на власт радећи на штету српских националних и државних интереса једноставно ништа не може веровати. 
 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: