Српски Покрет Двери - Лого
Search

Јучерашње потписивање споразума о тзв. „Економској Нормализацији“ у председничком Овалном салону Беле куће у Вашингтону између партнерски постављених председника Републике Србије Александра Вучића и председника Владе тзв. Косова Авдулаха Хотија под патронатом америчког председника Трампа је полуфинале дугогодишњег процеса „пузајућег“ признања независности Косова као суверене и самосталне државе од стране власти СНС и СПС. У овом Споразуму више нема Косова „са звездицом“, нема ни помена Резолуције 12 44 СБ УН, нема Заједнице српских општина, седи се и преговара на истом нивоу са лажном државом којој се тиме даје признање, а да не говоримо о свеукупном дипломатском понижењу којим је изложена делегација Србије у Вашингтону.


     Паралелно хистерично глуматање Александра Вучића и његове свите за домаће медије требало је да припреми јавност Србије и створи још један привид о „лавовској борби“ неовлашћене делегације на челу са уставорушитељем Вучићем и на још један пораз Србије по ко зна који пут медијски упакован у „велику победу“. Колико је ово велики дипломатски и државни пораз види се управо по тој оркестрираној режимској медијској кампањи како је у Вашингтону остварен историјски успех, која служи за прикривање онога што се тамо заиста десило.

Све је у овој дипломатској катастрофи спорно, рачунајући и то да домаћа јавност још увек нема увид у оригинални документ који је потписан:

  1. Ради се о међународном споразуму јавног права са другом независном државом, без обзира на назив овог акта који имплицира унапређење економских односа. Потписивањем овог Споразума председник Србије је на мала врата, прећутно увео и статусни услов и признао тзв. Косово као партнера у Споразуму.
  2. Никоме није јасно како су се у Споразуму о тзв. економској нормализацији нашли имовина жртава холокауста, Израел, Хезболах, 5Г мрежа, диверсификација извора увоза гаса, декриминализација хомосексуализма…
  3. Као највећи резултат преговора у Вашингтону Вучић је испословао признање лажне државе Косово од стране Израела и у том смислу је урадио велику ствар за сепаратистичку делегацију из Приштине.
  4. Председник Србије је овај Споразум потписао без икаквог овлашћења и противуставно јер тзв. Декларација подршке коју му је дала Влада Србије у техничком мандату не може бити никакво пуномоћје за преговоре, и само је „смоквин лист“ за очито кршење Устава.
  5. Споразумом се председник Вучић не само обавезао да Косово признаје за партнера већ и да настави са остварењем великоалбанског пројекта тзв. „Малог Шенгена“, у коме ће се поред Албаније и Северне Македоније, као пројектоване територије Велике Албаније, Србија наћи и у партнерству са тзв. Косовом. „Мини Шенген“ или Велика Албанија је пројекат који ће Вучић приказати као своју велику „победу“ у замену за чланство у Европској унији које је дефинитивно пропало.
  6. Посебно спорно је прихватање да се Србија на годину дана уздржи од сваке даље кампање у процесу повлачења признања независности Косова, а још више да држава Србија неће смети да било коме упути захтев за непризнавање ове лажне државе.
  7. Овај Споразум представља претпоследњи корак до експлицитног признања независности лажне државе Косово који следи.

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

 

Фото:Танјуг

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: