Српски Покрет Двери - Лого
Search

Грађани Србије више „немају нада ни у кога“ до у Српску православну цркву као једину преосталу институцију која може да сабере целокупан народ у одбрану наших сународника, државног суверенитета и имовине Србије на Косову и Метохији

     Пример Црне Горе и активно учешће Митрополита Амфилохија, Епископа Јоаникија и целокупног свештенства и монаштва СПЦ је показатељ да једино Црква може да окупи народ ради одбране стратешких националних интереса.

Овде више нема сумње да је актуелни режим спреман да до краја иде по питању предаје јужне српске покрајине. Преговори у Вашингтону и Бриселу су показатељ да садашња власт више нема воље да поштује Устав Републике Србије бранећи преамбулу Устава која каже да је Косово и Метохија саставни део Србије.

Сви потписани уговори су де факто признање тренутног затеченог стања на Косову и Метохији и признање лажних косовских институција као себи равноправног преговарача. Нико више нема ни храбрости да каже да је наша јужна покрајина окупирана и да се не поштује Резолуција 1244 Савета безбедности УН.

Последњи је час да се СПЦ укључи у овај историјски процес, не само због Декларације о Косову и Метохији  која је усвојена на Сабору 2018. године, већ и због наших светиња и њихове имовине чија се будућност сада доводи у питање. Потписивањем економског и свеобухватног споразума о нормализацији односа се припрема терен да се кроз законе лажне „државе Косово“ отме имовина СПЦ и региструје као косовска државна имовина.

Надамо се да ће високи црквени великодостојници увидети опасност у којој се држава Србија тренутно налази и повући потезе које је Црква увек доносила кроз историју када је духовни и биолошки опстанак нашег народа био доведен у питање. 

 

Иван Костић

Потпредседник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: