Српски Покрет Двери - Лого
Search

Нова покрајинска влада Војводине још није формирана. Да ли ће се у њој  поново наћи досадашњи секретар за здравство Зоран Гојковић, који је обогатио лекарску каријеру  фалсификовањем лекарских извештаја, а политичку, поред скандалозних изјава и прикривања пандемије уочи лажних и по здравље опасних избора, и најновијом корупционашком афером – питање је које ће решити нови покрајински премијер.

     Како наводе медији, РФЗО је од предузећа ПТМ из Шапца, чији је једини власник Зорица Шакан, рођена сестра досадашњег покрајинског секретара и координатора Кризног штаба  Зорана Гојковића, набавио непотребну медицинску опрему у вредности од око 200 милиона динара.

Укупна опрема је као јавна набавка  по хитном поступку подвучена као „хитна“ због повећања броја заражених у јулу и износи око милијарду и по динара.

У осам фирми које је РФЗО позвао да учествују на преговарачком поступку нашла се и ова фирма, регистрована 2002. године, која је у АПР-у као претежну делатност навела “поправка осталих личних предмета и предмета за домаћинство“.

Ова фирма је у време пандемије РФЗО-у испоручила стуб за лапароскопију, боце за дренирање, најсавременије ендоскопске  видео капсуле  за снимање дебелог црева и тако даље…

У овом, очигледно намештеном тендеру, где је од 37 партија само на једну дато две понуде, јасно је да је систем буразерског одлучивања био примаран, јер овакав начин набавке може се оправдати једино хитношћу набавке и питањем живота и смрти, под шта се никако не може подвући нпр. набавка видео капсула за снимање дебелог црева.

Покрајинска Влада коју је до сада водио Игор Мировић обилује сличним скандалима и буразерским начином одлучивања. Као пример треба навести  и то да су  се на Покрајинском конкурсу за финансирање, од 45 краткорочних пројеката од посебног интереса за одрживи развој у АП Војводини у 2020. години, а чије је финансирање прошлог месеца одобрио покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић, нашли  и пројекти још увек актуелног члана покрајинске Владе – секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вука Радојевића али и супруге још увек актуелно председника покрајинске Владе Игора Мировића – Вере, ванредног професора на Економском факултету.

 Једно је јасно – да је партијско умрежавање сада постало и рођачко.

Ако нисте члан СНС клике или њихових сателита и ако немате рођачке предиспозиције које ће вас препоручити да у вишемилионској вредности држави у јавним набавкама (као што је нпр. РФЗО преко фирме која је  регистрована  за поправку предмета за домаћинство) продајете скупу медицинску опрему или да добијате паре за скупе пројекте зато што сте члан покрајинске Владе или супруга премијера, а које ће Покрајина финансирати – ви сте унапред осуђени на неуспех.

СНС се понаша као приватно предузеће на власти и одлучује и ради искључиво у корист својих личних, финансијских интереса који су за њих изнад свих других.

Једини лек за спас нашег друштва од ове пошасти партијског и личног богаћења и принципа “ја теби, ти мени“, је промена система. Систем мора бити промењен немилосрдним сузбијањем корупције, лустрацијом, новчаним казнама, одузимањем нелегално стечене имовине и противправне користи.

А да ли ће нова Покрајинска влада наставити под истим “доказаним “ руководством остаје да се види.

 

Покрајински одбор Двери за Војводину

 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: