Српски Покрет Двери - Лого
Search

     Можда се данашњи Дан пешачења углавном одржава на брдско-планинским пределима, али пешачење чачанским улицама није ништа мање изазовно, напротив. Нажалост, Чачак је данас, са оваквим својим улицама и тротоарима, непријатељ пешака и пешачења.

     Волели бисмо да често нисмо у праву када критикујемо власт и оптужујемо их за катастрофалне потезе које чини. Нажалост, пракса је показала да смо увек били у праву.

     Нарочито смо били у праву када смо говорили да су донети урбанистички планови накарадни и да ће наружити Чачак и направити од њега место веома неповољно за живот, нарочито младих брачних парова са малом децом. Не треба пуно доказивати ове тврдње, довољно је само прошетати чачанским улицама. На прсте једне руке могу да се наброје улице на којима можете на миру да се шетате и уживате у шетњи, а често су најмлађи пешаци и мајке за колицима угрожени јер су принуђени да се крећу коловозом.

     Наравно, актуелна градска власт, на челу са „магистром“ Милуном Тодоровићем, ће нас опет правити будалама убеђујући нас да је то нужна последица економског прогреса и развоја Чачка. За нас остале, који размишљамо својом главом, знамо да је ова појава последица искључиво катастрофалних урбанистичких планова и корумпираности инспекцијске службе и градског руководства који уопште не маре за нормалан живот Чачана и изглед града, већ им је искључиво брига профит и проценат.

     Истина, увек ће постојати један број несавесних возача који ће непрописним паркирањем отежавати кретање пешака, али и то се лако решавања физичким баријерама и изградњом довољног броја паркинг места. Међутим, градска власт ништа од тога није спровела, чак је супротно чинила – распродала (изградила) је све слободне локације које су могле да послуже за санирање проблема мањак паркинг места и омогућили су да се зграде у Чачку граде без довољног броја паркинг места.

     Тешко оном ко после ове власти буде преузео проблем уређења града јер ће Чачак ускоро постати место које се више не може „поправити“.

Информативна служба Двери Чачак

[ngg src=“galleries“ ids=“286″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: