Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српство је захвално Момчилу Крајишнику и другим ствараоцима Републике Српске, што су спречили ново страдање нашег народа у 20. веку и успоставили државне институције које су и данас чврста брана унитаризацији Босне и Херцеговине

Јуче је у Бања Луци преминуо Момчило Крајишник, угледни предратни привредник, први председник Скупштине Републике Српске, први српски члан Председништва дејтонске БиХ и један од најутицајнијих лидера српског народа.

Красиле су га особине због којих је био омиљен међу сарадницима, урођено господство, несвадљивост, народност и пажња према сваком човеку без обзира на функцију, али и бескомпромисна одлучност и истрајност у одбрани српских интереса.

Иако није био ни  на једној извршној функцији, у Хашком трибуналу  је осуђен на 20 година затвора, због наводног „етничког чишћења и геноцида“.

Поштено је одслужио у Хагу 13 година, а да није издао и понизио ни себе, ни своје саборце, а ни свој народ. После изласка из Хага, остао је активан у својој организацији „Ствараоци Републике Српске“ где је, окупивши посланике из првог сазива Народне Скупштине РС, сведочио о тешким годинама за Србе у БиХ 90-их година.

Ми српски родољуби из Двери дужни смо да одамо почаст сваком Србину, који је дао макар и мали допринос на очувању нашег национа.

Момо, вечна ти Слава и хвала!
 

 

мр Иван Костић
Потпредседник Двери
 
Фото: АТВ

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: