Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бомбастично најављена вест да у Србију стижу ДФЦ, америчка развојна банка и ЕКСИМ, извозно – увозна банка, многе је обрадовала, јер власт ову вест пласира преко својих режимских медија као да нам долазе чаробњаци, добре виле и Деда Мраз доносећи предивне поклоне.


Истина је битно другачија. На светском банкарском тржишту последњих 5-6 година постоји вишак од око 50 билијарди долара непласираног новца, посебно оног америчког и неретко фиктивно штампаног, без покрића.

Последњих 8 година власт нас је задужила за додатних 15 милијарди долара код разних страних финансијских фондова и институција, не водећи рачуна о грађанима и пореским обвезницима.

Од 1945. па до 2012. за 67 година све претходне власти задужиле су Србију за 15,1 милијарду евра, док нас је режим Александра Вучића за 8 година власти задужио за готово исти износ.

У Србију не долазе доброчинитељи и хуманитарне организације, већ најопаснији лихвари и зеленаши прве класе, који долазе искључиво ради профита и својих интереса, а не због љубави и симпатија према нашем народу и држави.

Инвестиције које ће се финансирати новцем ДФЦ-а и ЕКСИМ банака, одобраваће искључиво америчка администрација. Извођење радова биће условљено и додељено америчким корпорацијама. Инфраструктурни објекти попут ауто-пута Ниш – Приштина, као и железничка пруга је у интересу војних доктрина НАТО снага и није приоритет државе Србије. Није нормално задуживати земљу, градити НАТО друмове, фудбалске стадионе, а болесну децу лечити СМС порукама и у 21. веку канализацију уводити у реке, а реке у цеви!

Имам утисак да се ова власт понаша супротно свим економским, националним и државним интересима ради енормног богаћења и опстанка на власти, а све на штету државе и народа.

Милован Јаковљевић
Потпредседник Двери
 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: