Сведоци смо све учесталијег насиља на улицама Новог Сада. То су подметнуте бомбе испод аутомобила, разбијање возила и друге имовине, пребијања политичких неистомишљеника, пребијање малолетних лица са сметњама у развоју од стране полиције као и многи други срамотни случајеви. Последњи у низу је брутално пребијање младића испред кладионице, од стране криминалца који се повезује са Српском напредном странком у нашем граду.

     Као што сви знамо, Нови Сад следеће године треба да буде европска престоница културе. Да ли овакви догађаји приличе једном граду који треба да понесе такву титулу? Управо због те титуле, наредне године се очекује и већи прилив туриста у Нови Сад. Поставља се питање да ли ће градске власти и даље штитити насилнике у својим редовима и тако изложити ризику и животе туриста који долазе у наш град?!

     Срамота је да полиција у већини случајева није у стању да пронађе насилнике, а и када их пронађе, буду пуштени из притвора по нечијем хитном налогу. Нашим суграђанима познат је и случај пребијања аутистичног дечака и свакодневно помагање извршитељима у избацивању људи из својих домова. Све ово се управо дешава у месецима после одржаних лажних избора, у периоду постизборних комбинација и дељења градских фотеља. Српска напредна странка још једном у низу је показала како није способна да обезбеди мир и сигурност у нашем граду.

     Градска организација Српског покрета Двери Нови Сад апелује на полицију, тужилаштво и судство да, у сарадњи са градским властима, почне ефикасније да проналази и кажњава насилнике који нам сцене из ријалити програма преносе на улице и тероришу недужне грађане.

ГрО  Двери Нови Сад

Фото извор: tourispo.com