Српски Покрет Двери - Лого
Search

Савет за здравство Српског покрета Двери упозорава грађане Србије да током предстојеће сезонске имунизације против грипа пажљиво прочитају упутство пре него што приме било коју вакцину. Проверите све до најситнијих детаља, а нарочито бројке.

       Након што је дневни лист „Данас“ у рубрици „Лични ставови“ објавио текст проф. Радовановића са десет јасно постављених питања о новој Торлаковој вакцини против сезонског грипа не можемо, а да се не запитамо има ли краја нашем пропадању и колики је амбис који тек треба да савладамо. И ако се неко овако поиграва са здравственом безбедношћу грађана, шта ли се тек дешава у другим областима наше стварности.

Институт „Торлак“ је био понос српске медицине и трн у оку бројним моћним западним компанијама јер је са лакоћом добијао међународне тендере. Тако је било све док га се нису докопали некомпетентни партијски кадрови свих гарнитура (гинеколози, хирурзи и физијатри). Тужно је да данас набављају на велико супстанцу непознатог порекла и састава и препакују је у препарат за вакцину који није за особе испод 18 и преко 65 година. Не постоји толико профитабилна фирма коју овако селектирани кадрови не би довели до просјачког штапа. Под њиховим руководством је било могуће чак и да фабрике лекова, попут „Галенике“ оду „под лед“.

Ако и занемаримо сва  питања проф. Радовановића, од којих је најбезазленије оно о закаснелој набавци јаја из Ћићевца, морамо се запитати да ли грађани Србије ово заслужују, а поготово ко су, свесно или несвесно, највећи „антиваксери“ у Србији  и где је заиста њихово најјаче упориште.

Ово је један у мору доказа да се ништа не може решити само променом власти. Цео систем мора да се мења. И најбоље кадровско решење у оваквом систему није никаква гаранција зато што се сервилност далеко више цени од компетентности. Оно што највише боли је губитак поверења у домаћу вакцину и домаћу производњу уопште. А не мора тако.
                                                                           

 Савет Двери за здравство
*Извор фотографије: nova.rs

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: