На састанку који је 6. јула 1911. одржан у кафани „Женева“, која се налазила на углу Александрове и Београдске улице, основан је Омладински фудбалски клуб Београд – ОФК Београд који ће у наредним годинама исписати најлепше странице нашег фудбала. Овај клуб и данас живи, и поред тога што су га реименовали, укидали, селили.

     Нажалост, ОФК-у данас прети гашење. Годинама се клуб плански уништавао. Некада је играо европска такмичења да би данас пао у ниже лиге. Изгледа да они који су финансијски уништили клуб уместо да одговарају пред законом за своја недела, су награђени приступом и управљањем још већим клубом – Црвеном Звездом.

     ОФК Београду већ дуже време прети гашење због бројих финансијских потешкоћа. Како смо сазнали пре пар дана искључена им је и струја. Да ли је то само следећи корак како би се градске власти коначно дочепале земљишта на ком се клуб налази? Да ли је тачно да „велики архитекта“ Горан Весић на тој локацији планира да направи насеље? Да ли је овом делу Београда заиста потребно још зграда, бетона без претходне инфраструктуре? Ми мислимо да је битније да град помогне клубу да се извуче из дугова и да крене нормално да ради. Зар није битније имати ту оазу спорта где ће и будуће генерације тренирати, где ће можда настати нови великани нашег фудбала?

     Клуб са тако дугом историјом постојања и успеха не сме бити данас у оваквој ситуацији. Српски Покрет Двери апелује на градске власти да се уразуме и прекину са гашењем клуба и отимањем земље. Каква је то брига за нашу децу? Спорт има вишеструки значај за децу и младе, од психичких и физичких аспеката до социјалних. Зар ћемо да дозволимо да нам деца слободно време проводе на улици? Да се  друже по коцкарницама и кафићима и уче се уличном шибицарском понашању, уместо да кроз спорт у клубу какав је ОФК Београд се уче заједништву, фер игри, да могу и да изгубе али да то поносно прихвате. Или желимо да васпитавамо мале Весиће који ће сутра све пред собом да руше и уништавају због личне материјалне користи?

     Овај клуб је један од симбола Београда и српског фудбала, зато ми из Српског Покрета Двери апелујемо на градске власти да престану са уништавањем последњих симбола овог града. Ми поштујемо традицију овог клуба и да се ми, Двери, питамо ОФК Београд не би смео да буде угашен.

     Ми предлажемо да се стадион ОФК Београд реновира јер има велику историјску али и емотивну вредност за све становнике ово дела града. Срамно је да је ова власт дозволила да такав објекат данас зараста у коров. Бесмислено је да се према најавама гради стадион у селу надомак Београда од 250 милиона евра, а да постојећи храм фудбала пропада.

ОО Двери Палилула