Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, у изјави за портал Нова.рс поводом оснивања новог министарства – за друштвени дијалог на чијем ће челу бити некада висока функционерка Демократске странке Гордана Чомић, рекао је да овакав назив новог министарства више приличи Топ листи надреалиста, те да се поставља питање да ли је неко дао овакво име новом министарству у Влади да би отворио дијалог којег одавно нема или да би се додатно спрдао.

      „У домаћој и у међународној јавности је постало јасно да је демократија у Србији умрла и сада власт тражи начин да изнова одглуми демократију, као што је то било са лажним дијалогом у Скупштини о изборним условима пре недемократских избора 21. јуна. Немам проблем да се одазовем на позив на дијалог без обзира да ли ће га упутити Гордана Чомић, Ивица Дачић или неко трећи из власти, али ако то буде само фингирање дијалога у циљу испуњавања форме пред ЕУ комесарима онда ће ти разговори брже да се заврше него што ће почети”, наводи Обрадовић.

Према његовим речима, Србији је потребан истински друштвени дијалог како би се смањиле тензије, отворили медији и организовали слободни и поштени избори.

„То су праве теме о којима сам спреман колико данас да почнем да разговарам са било којим представником власти. Али да учествујем у новим ријалити шоуима власти који служе за губљење времена и фолирање да имамо дијалог — не желим. Нова Влада има последњу шансу да ту нешто промени, али гаранције морају бити знатно веће од компромитованих имена Гордане Чомић или Ивице Дачић који немају ауторитет. То значи формирање посебног Министарства или Комисије у овој прелазној Влади, коју би чинили представници и власти и опозиције, и која би имала сва овлашћења да ради на спровођењу договореног јер се овој власти једноставно више ништа не може веровати”, истакао је Обрадовић.

 

*Извор: Нова.рс

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: