Српски Покрет Двери - Лого
Search

Оно што цела Србија зна, а на шта Двери годинама указују, добило је коначно свој епилог – Хашим Тачи је оптужен за ратне злочине. Како год да се завршило суђење, било осуђујућом пресудом ако је права и правде, било ослобађајућом ако некакви интереси буду били изнад права и правде – јасно је да Хашим Тачи не може бити преговарач било кад и за било шта, односно држава Србија не сме на то пристати.

      У протеклом периоду држава Србија, односно представници власти су итекако пристајали да им саговорник у преговорима буде човек оптужен за најмање 98 убистава Срба који су се налазили у нелегалним притворима под контролом терористичке ОВК. Са једним таквим злочинцем, Александар Вучић је преговарао о размени територија, о формирању тзв. Заједнице српских општина, али и о области енергетике. Дакле, не само да је преговорима о овим темама кршио Устав Србије, већ је Александар Вучић као себи равног саговорника признао једног од водећих људи терористичке ОВК и тиме понизио и државу чији је председник, а посебно све жртве и њихове породице које су страдале од руке Хашима Тачија.

Подсећамо да је Хашим Тачи оптужен, заједно са Кадријем Весељијем, Реџепом Сељимијем и Јакупом Краснићијем, за прогон на политичкој и етничкој основи, затварање, незаконито хапшење и притварање, друге нехумане поступке, окрутно поступање, мучење и убиства, а што се све подводи под злочине против човечности и ратне злочине.

Српски покрет Двери и даље захтева да се преговори о Косову и Метохији врате у Савет безбедности УН, али и да се поштује Резолуција 1244 СБ УН по којој се српске безбедносне снаге могу вратити на КиМ како би заштитиле српско становништво. У прилог овом нашем захтеву најбоље говори чињеница да је председник лажне државе Косово до пре два дана био човек оптужен за тешке злочине. Ако је тако, ко ће Србима гарантовати безбедност на КиМ?!
 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: