Српски Покрет Двери - Лого
Search

Јуче је Нови Сад освануо или тачније речено није освануо, јер је био у полумраку због велике количине смога која се спустила на град.

Из тог разлога, постављамо питања градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу:

Ко је одговоран за то што је, према мерењима апликације „Сепа“ Агенције за заштиту животне средине, Нови Сад јуче био у четвртој, црвеној зони загађења, док је друга апликација „Аир Визуал“ показала да је ваздух у Новом Саду “изузетно нездрав за осетљиве групе“, односно што је постао нездрав за живот? Ко је одговоран за то што је квалитет ваздуха у Новом Саду прошле године, заједно са још 14 градова у Србији, оцењен најгором, трећом категоријом? То је иначе категорија најлошијег ваздуха и указује да су прекорачене толерантне вредности за једну или више загађујућих материја. Ко је одговоран што тихи убица хара нашим градом и шта је градска власт урадила на сузбијању прекомерне градње, уништавању зелених површина и неозељењавању нових? Колико ће овај тихи убица – загађен ваздух, повећати број обољења од канцера, хроничних болести дисајних органа и колико ће то последично стање оптеретити здравствени систем заштите, односно џепове грађана? Да ли власт брине како о последицама по здравље најмлађих тако и о последичном утицају на наталитет и рађање здраве популације?

Двери зато траже одговорност свих власти, па и ове, које већ деценијама раде по диктату инвеститора и својих џепова, а интерес грађана им је на последњем месту!

Двери у свом новом Прогласу „Промена система – сигурност за све“ траже да се кроз систем одговорности политичких чинилаца, лустрацијом и кривичном одговорношћу, пронађу одговорни за садашње стање у свим областима управљања и да се системом директне демократије – директним рефрендумским изјашњавањем грађана о свим за њих важним питањима -стане већ једном на пут трулом политичком систему који разара ову земљу.

Ми хоћемо да наш град буде добро место за живот за све грађане, а не само извор зараде за власт и инвеститоре!

 

Ивана Стојановић

Члан Председништва Двери и председник ГрО Двери Нови Сад

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: