Српски Покрет Двери - Лого
Search

Рођен је 8. априла 1954. године у селу Драгојевцу, општина Ариље. Од пете године живота са породицом живи у Чачку. Основну и средњу школу завршио је у Чачку. Као омладинац учествовао је у бројним радним акцијама. Био је омладински рукометни репрезентативац и један је од оснивача рукометног клуба „Младост“ из Чачка. Играо је једно време за РК „Раднички“ из Крагујевца. Радио је у „Застави“ из Крагујевца и ФРА у Чачку, а од 2000. у више домаћих и страних осигуравајућих кућа, да би на позицији регионалног менаџера за западну Србију „УНИКА ОСИГУРАЊА“ отишао у заслужену пензију. Године 2009. проглашен је за радника године у осигурању.

       Као приватни предузетник основао је Технички преглед возила „Браћа Божовић“, који воде његови синови и наследници у послу Александар и Ратко. Остварио се као супруг, отац, деда, породични и пословни човек. Упокојио се у Господу 10. новембра 2020. године.

Вићентије Божовић, познатији као Вићо, као и читава његова породица, био је вишегодишњи члан Српског покрета Двери и активан саборац Градске организације Двери у Чачку. Човек широког осмеха, велике покретачке енергије и добре душе, честити домаћин у складном и дивном браку са супругом Мирјаном 33 године, тачан и посвећен у послу, пример и узор за своје синове који ће наследити породични посао – био је симбол стаменог оца породице и верног саборца. Посебно се поносио што су му оба сина активни у Српском покрету Двери и максимално их подржавао у политичком активизму.

Бог да му душу прости и насели у рајска насеља, а његовој породици донесе утеху и свако добро.

 

ГрO Српског покрета Двери у Чачку

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: